Annonce

Annonce

Økologiske æg tilbagekaldes på grund af risiko for skimmelvækst

27. juli 2022
Læsetid: 1 minutter

Det er formentlig kondens på æggeskallerne, som er årsagen til, at mange tusinde æg er tilbagekaldt.

Dava Foods tilbagekalder en række økologiske æg på grund af mistanke om skimmelvækst, som ifølge ægproducenten gør dem uegnet til konsum.

Det oplyser Dava Foods i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at det blandt andet er æg solgt under mærkerne "Salling økoæg", "ØGO økoæg" og "Dava Bæredygtige økoæg", der bliver tilbagekaldt.

Har du købt en bakke økologiske æg i enten Netto, Føtex, Bilka, Meny, Spar, Min Købmand eller Letkøb, som er mærket med "mindst holdbar til 8. august", er det derfor en god ide at læse videre, da tilbagekaldelsen kun omfatter visse partier med netop den holdbarhedsmærkning.

Dava Foods vurderer, at risikoen for skimmelvækst på æggene formodentlig skyldes kondensdannelse på æggeskallen, og selskabet opfordrer kunderne til at kassere æggene eller levere dem tilbage til den butik, hvor de har købt dem.

De tilbagekaldte partier kan identificeres på, at de bærer et af de følgende 13-cifrede EAN-numre (stregkoder):

5701607586991

5701607587042

5701607590134

5701607589466

Flere artikler fra samme sektion

Spisemærkerne er på vej tilbage på danmarkskortet

Til sommer forventer Fødevarestyrelsen at lancere et nyt danmarkskort over alle landets spisemærkede restauranter.

09-05-2025 2 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Foodservice

Økologien åbner nye døre for jysk konferencecenter

Selv om Vingsted Hotel & Konferencecenter har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze, er der stadig plads til, at køkkenet kan holde fast i en håndfuld små lokale fødevareproducenter.

09-05-2025 4 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Foodservice

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

Økologisk rapsolie fra Danmark har mange gode egenskaber, og Dragsbæk-koncernen efterlyser flere producenter, som kan sikre tilgangen af råvarer til nye produktlanceringer.

08-05-2025 4 minutter Plantebaserede fødevarer