Annonce

Annonce

Varer på hylde i Netto

Nettos direktør opfordrer dagligvarebranchen til at hjælpe kunderne med at træffe det bæredygtige valg, og han efterlyser et fælles datagrundlag for fødevarers CO2-aftryk. Foto: Jakob Brandt

Netto-direktør opfordrer branchen til at tænke mere bæredygtigt

Nettos direktør Michael Løve opfordrer dagligvarebranchen til at hjælpe kunderne med at træffe det bæredygtige valg, og han efterlyser et fælles datagrundlag for fødevarernes CO2-aftryk.

Michael Løve, direktør i Netto, mener, at dagligvarekæderne har unikke forudsætninger for at påvirke det danske og det globale klimatryk gennem det, de vælger at markedsføre og handle med. Det skriver han i et debatindlæg i Altinget Fødevarer.

Han mener, at supermarkeder og detailhandlen via god kommunikation har mulighed for at påvirke forbrugernes adfærd i en mere bæredygtig retning.

Som formand for regeringens klimapartnerskab for handel efterlyser han både en CO2-skat og en oprydning i gamle afgifter.

"Som branche har vi ikke et stort direkte CO2-aftryk. Til gengæld har vi unikke forudsætninger for at påvirke det danske og det globale klimatryk gennem det, vi vælger at markedsføre og handle med," skriver Michael Løve på Altinget Fødevarer.

Han peger på, at forbrugernes adfærd og indkøb gør en enorm forskel for klimaet, og præcis det kan handelsbranchens 34.250 detail- og engrosvirksomheder og knap 300.000 kolleger påvirke i en mere klimavenlig retning. I den forbindelse efterlyser han en fælles database over de enkelte fødevarers klimaaftryk.

Flere artikler fra samme sektion

Mejeriforeningen overtager Økodag fra Økologisk Landsforening

Økodag, hvor folk kan se øko-køerne komme på græs, blev stiftet i 2005 og har siden været arrangeret af Økologisk Landsforening. Fra og med næste år står Mejeriforeningen i spidsen for det. Branchen har været splittet, siden Arla meldte sig ud i protest.

14-01-2025 4 minutter Økodag

Vestpå måtte Mikkel Berggreen se langt efter økologiske råvarer, så nu dyrker han dem selv - og forærer dem væk

"Hvis jeg vil have virkelig gode råvarer, må jeg selv dyrke dem," siger Mikkel Berggreen, som i sin tid tog hjem midt under studenterkørslen for at hyppe kartofler. Gode råvarer er så vigtige for ham, at han giver dele af sin høst gratis væk, så også familien og venner får glæde af den.

10-01-2025 9 minutter Selvforsyning,   Bæredygtighed

Skuffende salg får Arla til at skære i sortimentet af plantedrikke

Siden Arla i foråret 2024 valgte at droppe økologien i planteserien Jörd, er salget faldet yderligere, og selskabet drosler nu ned for det plantebaserede sortiment, som samlet har været et dyrt bekendtskab.

09-01-2025 3 minutter Plantebaserede fødevarer