Annonce

Annonce

Netto-direktør opfordrer branchen til at tænke mere bæredygtigt

Nettos direktør Michael Løve opfordrer dagligvarebranchen til at hjælpe kunderne med at træffe det bæredygtige valg, og han efterlyser et fælles datagrundlag for fødevarernes CO2-aftryk.

18. august 2020
Læsetid: 2 minutter
Varer på hylde i Netto

Nettos direktør opfordrer dagligvarebranchen til at hjælpe kunderne med at træffe det bæredygtige valg, og han efterlyser et fælles datagrundlag for fødevarers CO2-aftryk. Foto: Jakob Brandt

Michael Løve, direktør i Netto, mener, at dagligvarekæderne har unikke forudsætninger for at påvirke det danske og det globale klimatryk gennem det, de vælger at markedsføre og handle med. Det skriver han i et debatindlæg i Altinget Fødevarer.

Han mener, at supermarkeder og detailhandlen via god kommunikation har mulighed for at påvirke forbrugernes adfærd i en mere bæredygtig retning.

Som formand for regeringens klimapartnerskab for handel efterlyser han både en CO2-skat og en oprydning i gamle afgifter.

"Som branche har vi ikke et stort direkte CO2-aftryk. Til gengæld har vi unikke forudsætninger for at påvirke det danske og det globale klimatryk gennem det, vi vælger at markedsføre og handle med," skriver Michael Løve på Altinget Fødevarer.

Han peger på, at forbrugernes adfærd og indkøb gør en enorm forskel for klimaet, og præcis det kan handelsbranchens 34.250 detail- og engrosvirksomheder og knap 300.000 kolleger påvirke i en mere klimavenlig retning. I den forbindelse efterlyser han en fælles database over de enkelte fødevarers klimaaftryk.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events