Annonce

Annonce

En kvinde bærer på en kasse emd grønt

Et amerikansk ægtepar, der driver en økologisk gård og restauranter, vil til at køre rundt i en lastbil og sælge madvarer til private. Foto: Colourbox

Midt i corona-krisen: Inspiration fra isbilen vender fyringer til hyringer

En god idé har ført til, at et økologiske landbrug med tilhørende restauranter i USA har genansat flere af de medarbejdere, som blev fyret, da coronavirus ramte.

Corona-krisen har gjort sit indtog i USA, og det har bl.a. medført, at de økologiske producenter og restauratører Eric og Jill Skokan har måttet fyre 40 ansatte. 

Ud over deres 172 hektar store landbrug Black Cat Organic Farm ved Boulder i Colorado driver de flere restauranter og leverer til et madmarked, og ligesom resten af restaurationsbranchen har de også mærket, at folk ikke længere spiser ude.

Parret har imidlertid fået en idé, der har betydet, at 17 af de afskedigede medarbejdere nu er blevet genansat, og der er udsigt til tre yderligere genansættelser: De vil sælge mad fra en mindre lastbil, så folk kun skal gå få skridt fra deres indkørsel for at få friske grønsager og færdigretter. Det skriver The Denver Post.

Se et indslag om Black Cat Organic Farm i videoen herunder:

Idéen opstod, da de var ude at handle og indså, hvor svært det var at holde den nødvendige afstand til andre mennesker.

"Vi vidste, at mange mennesker ikke havde lyst til at forlade deres hjem. Så vi kører igennem kvartererne i Boulder med isbil-klokker, og i stedet for Rocket Pops (en variant af is, red.) vil der være gulerødder og rucola samt frossen tilberedt mad fra restauranterne. Jeg har store mængder hvede fra sidste års høst og masser af æg, så vi har hjemmelavet pasta og alle mulige gode sager," siger Eric Skokan til The Denver Post.

Derudover har han i Boulder åbnet en stand, hvorfra han sælger grøntsager og leverer mad ud af huset fra sine restauranter.

De forskellige initiativer betyder, at han regner med, at hele forretningen går i nul.

Herhjemme har fødevareproducenter og restauratører også måttet tænke kreativt for at skabe nye indtægter, efter at landet er lukket mere eller mindre ned. Eksempelvis har Meyers Køkken lanceret måltidskasser, restaurant L'estragon en to-retters take-away-menu, og Philip Dam, der driver Troldgaarden ved Horsens, har på Facebook tilbudt 20 pct,'s rabat på alt kød, hvilket betød massevis af ordrer fra private.

Også den biodynamiske gård Højbo har været nødt til at tænke i andre baner, da en stor del af salget til restauranter og grossister er forsvundet i disse tider. Derfor leverer gården nu måltidskasser med biodynamiske grønsager til private.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion