Annonce
Annonce
Dedikerede danske kokke og fødevareproducenter har gennem mange år gjort Danmark kendt for en høj kulinarisk standard, så det kommer ikke bag på fødevareminister Jacob Nielsen, at Michelin Guide Nordic Countries har valgt Danmark som base for de kommende års stjerneregn. Hergaard Foto
Michelin-værtskab cementerer Danmarks gastronomiske førerposition
De næste to år er Danmark udpeget som vært for Michelin Guide Nordic, og ifølge fødevareminister Jacob Jensen (V) vil det igen gøre Danmark bemærket på den internationale madscene.
Når der næste gang skal uddeles stjerner til Nordens gastronomiske fyrtårne, bliver det med Odsherred og København som kulisse.
Michelin Guide Nordic Countries har torsdag meddelt, at værtskabet går til Danmark i både 2025 og 2026. Uddelingen i 2025 finder sted i Odsherred, og i 2026 skal Tivoli i København danne rammen om den traditionsrige stjerneregn.
Det er en ære, som giver Danmark mulighed for at gøre sig bemærket som en innovativ og kvalitetsbevidst madnation, mener minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V):
”Jeg er overbevist om, at Danmark endnu engang vil cementere sin gastronomiske førerposition. Ikke mindst på grund af vores dygtige kokke, der i tæt samarbejde med danske fødevareproducenter formår at skabe kulinariske oplevelser baseret på råvarer af højeste kvalitet. Jeg er meget stolt af den kreativitet og dedikation, der præger både vores køkkener og vores fødevareproducenter. Det er hele fødevarekæden – fra hav og jord til bord – der kan tage æren for, at Danmark gør sig positivt bemærket på den internationale madscene,” siger Jacob Jensen.
De nordiske lande danner skiftevis ramme om ceremonien. Danmark har senest haft værtskabet i 2018 og 2019. Aktuelt ligger der 31 Michelin-restauranter i Danmark.
Flere artikler fra samme sektion
Tidligere Irma-direktør åbner nyt madmarked
Alfred Josefsen åbner sammen med 12 tidligere Irma-ledere en butikskæde, som er baseret på værdierne fra den lukkede Irma-kæde, som havde den højeste økologiandel i dansk dagligvarehandel.
Danmarks vigtigste marked for økologi bevæger sig i den rigtige retning
Den tyske regering har sat økologien på skinner. Nu er spørgsmålet, hvor mange danske fødevareproducenter, der vil med på toget.