Annonce
Annonce
Dedikerede danske kokke og fødevareproducenter har gennem mange år gjort Danmark kendt for en høj kulinarisk standard, så det kommer ikke bag på fødevareminister Jacob Nielsen, at Michelin Guide Nordic Countries har valgt Danmark som base for de kommende års stjerneregn. Hergaard Foto
Michelin-værtskab cementerer Danmarks gastronomiske førerposition
De næste to år er Danmark udpeget som vært for Michelin Guide Nordic, og ifølge fødevareminister Jacob Jensen (V) vil det igen gøre Danmark bemærket på den internationale madscene.
Når der næste gang skal uddeles stjerner til Nordens gastronomiske fyrtårne, bliver det med Odsherred og København som kulisse.
Michelin Guide Nordic Countries har torsdag meddelt, at værtskabet går til Danmark i både 2025 og 2026. Uddelingen i 2025 finder sted i Odsherred, og i 2026 skal Tivoli i København danne rammen om den traditionsrige stjerneregn.
Det er en ære, som giver Danmark mulighed for at gøre sig bemærket som en innovativ og kvalitetsbevidst madnation, mener minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V):
”Jeg er overbevist om, at Danmark endnu engang vil cementere sin gastronomiske førerposition. Ikke mindst på grund af vores dygtige kokke, der i tæt samarbejde med danske fødevareproducenter formår at skabe kulinariske oplevelser baseret på råvarer af højeste kvalitet. Jeg er meget stolt af den kreativitet og dedikation, der præger både vores køkkener og vores fødevareproducenter. Det er hele fødevarekæden – fra hav og jord til bord – der kan tage æren for, at Danmark gør sig positivt bemærket på den internationale madscene,” siger Jacob Jensen.
De nordiske lande danner skiftevis ramme om ceremonien. Danmark har senest haft værtskabet i 2018 og 2019. Aktuelt ligger der 31 Michelin-restauranter i Danmark.
Flere artikler fra samme sektion
Det gik over al forventning, da Aarhus for første gang lagde grund til plantebaseret madmesse
Flere end 3.000 gæster mødte op, da Dansk Vegetarisk Forening afholdt sin plantebaserede fødevaremesse med fokus på økologi, Plant Food Festival, uden for København for første gang.
Aarstidernes nye strategi skal inspirere kunderne til at spise mere grønt hele dagen
Måltidskasse-virksomheden, som netop er blevet overtaget af Dagrofa, lancerer strategien "Lyst til flere grønne måltider," som skal inspirere flere danskere til at tænke i grøn mad hele dagen.
Friland vil erobre rugbrødet med ny pålægsserie
For mange forbrugere lægger stadig konventionelle kødpålægsvarer på rugbrødet. Det vil Friland gerne lave om på. Derfor lancerer Danish Crown-datterselskabet nu en økologisk pålægsserie med rullepølse, skinke, spegepølser og hamburgerryg.