Annonce
Annonce
Dedikerede danske kokke og fødevareproducenter har gennem mange år gjort Danmark kendt for en høj kulinarisk standard, så det kommer ikke bag på fødevareminister Jacob Nielsen, at Michelin Guide Nordic Countries har valgt Danmark som base for de kommende års stjerneregn. Hergaard Foto
Michelin-værtskab cementerer Danmarks gastronomiske førerposition
De næste to år er Danmark udpeget som vært for Michelin Guide Nordic, og ifølge fødevareminister Jacob Jensen (V) vil det igen gøre Danmark bemærket på den internationale madscene.
Når der næste gang skal uddeles stjerner til Nordens gastronomiske fyrtårne, bliver det med Odsherred og København som kulisse.
Michelin Guide Nordic Countries har torsdag meddelt, at værtskabet går til Danmark i både 2025 og 2026. Uddelingen i 2025 finder sted i Odsherred, og i 2026 skal Tivoli i København danne rammen om den traditionsrige stjerneregn.
Det er en ære, som giver Danmark mulighed for at gøre sig bemærket som en innovativ og kvalitetsbevidst madnation, mener minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V):
”Jeg er overbevist om, at Danmark endnu engang vil cementere sin gastronomiske førerposition. Ikke mindst på grund af vores dygtige kokke, der i tæt samarbejde med danske fødevareproducenter formår at skabe kulinariske oplevelser baseret på råvarer af højeste kvalitet. Jeg er meget stolt af den kreativitet og dedikation, der præger både vores køkkener og vores fødevareproducenter. Det er hele fødevarekæden – fra hav og jord til bord – der kan tage æren for, at Danmark gør sig positivt bemærket på den internationale madscene,” siger Jacob Jensen.
De nordiske lande danner skiftevis ramme om ceremonien. Danmark har senest haft værtskabet i 2018 og 2019. Aktuelt ligger der 31 Michelin-restauranter i Danmark.
Flere artikler fra samme sektion
Madprojekt tredobler økologien i kommunens køkkener uden at hæve budgettet
På bare 10 måneder er det lykkedes Kerteminde Kommunes køkkener at omlægge en stor del af indkøbene til økologi. Pengene til økologien er fundet ved at indføre flere bæredygtige fødevarer og mindske madspildet.
Randers Kommune modtager pris for skarp grøn indkøbspolitik
Øgede krav til bæredygtige indkøb har på et halvt år øget økologiandelen i Randers Kommunes fødevareindkøb fra 51 pct. til 63 pct.
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner har samme ernæringskvalitet som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.