Annonce

Annonce

Marie Jeng portræt

Sammen med Københavns Kommune ønsker Marie Sainabou Jeng fra Madland at sætte fokus på, hvordan borgere og Københavns mange fremsynede madaktører kan bidrage til et mere samfundsansvarligt madsystem. Foto: Jakob Brandt

Madland udpeger 100 frontløbere, der er med til at gentænke København som madby

Københavns Kommune og Madland udpeger 100 konkrete mindre aktører, som styrker madforbindelsen mellem land og by, og arbejder for et mere samfundsansvarligt madsystem.

I over 10 år har København haft et internationalt omdømme som en gastronomisk hovedstad ledt af fyrtårne i restaurationsbranchen. Samtidig har byen oplevet en mangfoldig myriade af fremsynede mindre aktører fra hele madsystemet fra jord til bord i og omkring København.

De sidste ønsker Københavns Kommune, at hive frem i lyset, og i den forbindelse har kommunen valgt det madpolitiske samlingspunkt Madland til at stifte en koalition af frontløbere, der alle arbejder for at styrke madforbindelsen mellem land og by og for et mere samfundsansvarligt madsystem.

Listen over de 100 aktører er den første kortlægning af sin art i København, og peger direkte ind i Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategis fokus på København som madby, vurderer overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Vi arbejder for en inkluderende hovedstad, hvor vi side om side med toprestauranterne, også hepper på de mindre spisehuse, jordbrug, markeder, købmænd, bagerier, uddannelsessteder og medier, der gør en tydelig forskel for byen.

— Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland

”Vi kan alle bidrage til en mere ansvarlig fremtid ved at fokusere på lokale råvarer, økologi og planterig mad. Vi ved fra en ny undersøgelse om københavnernes klimabevidsthed- og adfærd, at eksempelvis manglende viden og inspiration kan være en hindring for at agere mere klimavenligt i hverdagen. Listen over de 100 frontløbere er et godt middel til at overkomme dette,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S) i en fælles pressemeddelelse.

Smag på ti frontløbere

Borgerne i København kan møde og spise sig igennem 10 af de 100 frontløbere i dagene fra 19.−26. november, som både byder på smagninger, fællesspisning, åben højskole og gårdbesøg. Samtidig inviterer Madland 20. november til symposium for alle interesserede.

Temaet kredser om, hvor København står som en grøn, cirkulær og retfærdig madby, og hvordan diverse aktører og borgere kan arbejde for et gentænkt, levende og samfundsansvarligt madsystem.

Målet er at gøre det mindre komplekst og langt tydeligere for madborgere og madprofessionelle, hvordan de aktivt kan indgå i lokale madsystemer og med måltidet i centrum, selv kan tage del i at skabe en mere bæredygtig fremtid, oplyser Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter af Madland:

“Vi arbejder for en inkluderende hovedstad, hvor vi side om side med toprestauranterne, også hepper på de mindre spisehuse, jordbrug, markeder, købmænd, bagerier, uddannelsessteder og medier, der gør en tydelig forskel for byen,” siger hun.

Se hvor du kan møde de første ti frontløbere her.

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise