Annonce
Annonce
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

Det handler om mad og madsystemer, når Madland inviterer til festival i de fire første dage af maj. Foto: Mette Ovgaard
Madland Festival sætter for sjette år i træk scenen for jordbrugere, fiskere, kokke, madborgere, iværksættere, madhandlere, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende, medier og madfolk, der vil være med til at gentænke og forandre det danske madsystem.
Med den fire dage lange festival sætter Madland scenen for nogle af landets madsystembrydere, som ønsker at engagere, inspirere og begejstre til undren og handling, fortæller arrangørerne.
“Med Madland sætter vi scenen til et nyt madsystem og engagerer madborgere og professionelle i, at forandring er muligt,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland, i en pressemeddelelse.
Hun fortæller, at deltagerne på festivalen får mulighed for at opleve nogle af de fællesskaber, som kommer med konkrete svar på samtidens udfordringer og bidrager til den nødvendige madsysteminnovation og kulturforandring.
Aarhus er med for første gang
Aarhus deltager for første gang i arrangementet, og som led i den jyske del af programmet inviterer Mellemfolkeligt Samvirke og Madland bl.a. til fælles frokostpause hos Café Mellemfolk, som drives af et netværk af frivillige, der brænder for en mere retfærdig og bæredygtig verden.
Hovedparten af aktiviteterne foregår i og omkring København, hvor festivalen åbner officielt 1. maj kl. 9.00 i Nordhus i Nordhavnen. I løbet af de kommende dage bliver det muligt at diskutere og smage på bæredygtig mad og møde et bredt udsnit af fødevarescenens græsrødder. Det gælder bl.a. Den Økologiske Ungdomsbevægelse, som samler alle unge, der ønsker at være med til at udbrede og udvikle økologien i Danmark.
Festivalgæsterne kan også købe billet til en studietur til Stevns Klint Experience og jordbrugene, Druebjerggård og Klippingegård, der fortæller om regenerativt jordbrug, økologi og biodiversitet.
”Vi arbejder kollektivt for at demokratisere og skabe gennemsigtighed i madsystemerne. Vi sætter ansigt på folkene bag maden og arbejder og spiser for forandring. Det er nemlig åbenhed, sanselighed, kundskaber og kritiske spørgsmål, der giver gode måltider i dag og skaber varig forandring i morgen,” skriver Madland.
Se hele programmet på madland.dk
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Kogebogsforfatter giver tip til at skære ned på kødet, når du laver frikadeller
Mere plantebaseret betyder ikke nødvendigvis et endegyldigt farvel til frikadellen. Ditte Ingemann giver her sit bud på en lidt grønnere frikadelleopskrift og opfordrer os til at tænke mere på kvalitet end kvantitet, når vi handler.