Annonce

Annonce

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15. april 2025
Læsetid: 3 minutter
Fællesspisning ved langbord på BaneGaarden i København

Det handler om mad og madsystemer, når Madland inviterer til festival i de fire første dage af maj. Foto: Mette Ovgaard

Madland Festival sætter for sjette år i træk scenen for jordbrugere, fiskere, kokke, madborgere, iværksættere, madhandlere, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende, medier og madfolk, der vil være med til at gentænke og forandre det danske madsystem.

Med den fire dage lange festival sætter Madland scenen for nogle af landets madsystembrydere, som ønsker at engagere, inspirere og begejstre til undren og handling, fortæller arrangørerne.

“Med Madland sætter vi scenen til et nyt madsystem og engagerer madborgere og professionelle i, at forandring er muligt,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland, i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at deltagerne på festivalen får mulighed for at opleve nogle af de fællesskaber, som kommer med konkrete svar på samtidens udfordringer og bidrager til den nødvendige madsysteminnovation og kulturforandring.

Aarhus er med for første gang

Aarhus deltager for første gang i arrangementet, og som led i den jyske del af programmet inviterer Mellemfolkeligt Samvirke og Madland bl.a. til fælles frokostpause hos Café Mellemfolk, som drives af et netværk af frivillige, der brænder for en mere retfærdig og bæredygtig verden.

Hovedparten af aktiviteterne foregår i og omkring København, hvor festivalen åbner officielt 1. maj kl. 9.00 i Nordhus i Nordhavnen. I løbet af de kommende dage bliver det muligt at diskutere og smage på bæredygtig mad og møde et bredt udsnit af fødevarescenens græsrødder. Det gælder bl.a. Den Økologiske Ungdomsbevægelse, som samler alle unge, der ønsker at være med til at udbrede og udvikle økologien i Danmark.

Festivalgæsterne kan også købe billet til en studietur til Stevns Klint Experience og jordbrugene, Druebjerggård og Klippingegård, der fortæller om regenerativt jordbrug, økologi og biodiversitet.

”Vi arbejder kollektivt for at demokratisere og skabe gennemsigtighed i madsystemerne. Vi sætter ansigt på folkene bag maden og arbejder og spiser for forandring. Det er nemlig åbenhed, sanselighed, kundskaber og kritiske spørgsmål, der giver gode måltider i dag og skaber varig forandring i morgen,” skriver Madland.

Se hele programmet på madland.dk

Flere artikler fra samme sektion

Kogebogsforfatter giver tip til at skære ned på kødet, når du laver frikadeller

Mere plantebaseret betyder ikke nødvendigvis et endegyldigt farvel til frikadellen. Ditte Ingemann giver her sit bud på en lidt grønnere frikadelleopskrift og opfordrer os til at tænke mere på kvalitet end kvantitet, når vi handler.

14-04-2025 7 minutter Mere grønt

Elever udskød påskeferien for at hjælpe til med Økodag hos debutant: »Det gik over al forventning«

Kalø Økologisk Landbrugsskole afholdt for første gang Økodag, og flere end 30 medarbejdere og elever hjalp til med at styre løjerne. En af ambitionerne for dagen var også at vise gæsterne, at økologien er meget mere end fokus på dyrevelfærd.

14-04-2025 4 minutter Økodag,   Dyrevelfærd,   Kvæg,   Events

Dragsbæk er klar til at give økologien og eksporten et boost

Milliard-koncernen melder sig ind i Økologisk Landsforening for at styrke økologien, og koncerndirektør Christian Munk øjner et større eksportpotentiale for de økologiske fødevarer.

11-04-2025 4 minutter Virksomheder,   Eksport