Annonce

Annonce

Debat på Madens Folkemøde

Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening (t.v.) var moderator for en debat på Sundhedsscenen på åbningsdagen, hvor deltagerne diskuterede, hvordan kampagner som "6 om dagen", "Kostpyramiden" og "Frugt og grønt til tiden" kan være med til at dreje danskernes kostplan ind på en grønnere kurs. Foto: Sarah Schelde Hansen

Madens Folkemøde forventer op mod 10.000 gæster i løbet weekenden

Et nationalt topmøde om fremtiden for produktionen af dansk frugt og grønt. To helt nye scener med fokus på iværksætteri og sundhed, tilsat 100 spændende sceneindslag. Sådan lyder hovedmenuen ved Madens Folkemøde, som er tilsat masser af økologi.

Madens Folkemøde åbner i dag med sit hidtil mest ambitiøse program, som har tiltrukket en lang række af landets økologiske producenter og madhåndværkere til to tætpakkede dage fra 31. maj og 1. juni.

Der er tale om en veldækket buffet af debatter, som er fordelt på ni scener på Engestofte Gods på Lolland-Falster, som i år for femte gang byder madglade gæster fra hele landet velkommen til to dage med samtaler om mad og økologi.

I år præsenterer vi det hidtil mest ambitiøse program på Madens Folkemøde. Der er deltagelse fra regeringen, en række fødevareordførere, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og masser af ildsjæle og madinteresserede," siger Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde i en pressemeddelelse, hvor hun beskriver Madens Folkemødes som det vigtigste samlingspunkt for alle, der arbejder med mad.

”Vi glæder os til at åbne dørene til Madens Folkemøde, og i de smukke omgivelser på Engestofte Gods ser vi frem til at samle Maddanmark til to dage fyldt med inspirerende tanker, gode debatter og en masse løsninger og ideer til en mere spændende madkultur,” siger Stine Lolk, som oplyser at 200 organisationer, foreninger og virksomheder bidrager aktivt med aktiviteter eller smagsoplevelser.

Bæredygtighed og økologi

Programmet omfatter mere end 100 sceneindslag fordelt på ni scener, 80 stande med dygtige producenter og nogle af landets mest toneangivende organisationer og spiseoplevelser.

Bæredygtighed og økologi er to centrale nøglebegreber for mange af de oplæg og workshops som fylder de to dage, og Økologisk Landsforening deltager i flere debatter.

Faglig fredag for køkkenproffer giver tips og konkrete værktøjer til at løfte det grønne køkken med mejeriprodukter og okse. Det gratis program består af masterclasses, hvor kokke og eksperter tager dig med rundt i det grønne køkken og giver dig viden, genveje til velsmag og selvfølgelig smagsprøver undervejs.

Hotel- og Restaurantskolens Martin Marko Hansen og Martin Petersen fra skolens Det Grønne Laboratorium guider fra scenen deltagerne gennem det danske korns madhistoriske værdi og demonstrerer kornets fremtidige muligheder, når det kommer til velsmag og næring.

Flere artikler fra samme sektion

»For os er økologi en helt naturlig selvfølge«

Den økologiske madvirksomhed Rødder stod bag en langbordsmiddag for 175 gæster til årets Heartland Festival. Det var tredje år i træk, at Rødder var med på festivalen, og det er festivalens fokus på bæredygtige råvarer, der trækker.

19-06-2024 4 minutter Bæredygtighed,   Events

Festivalchef: Ordentlige mennesker og forretninger har en ambitiøs bæredygtighedsstrategi

Flere og flere festivaler lægger vægt på bæredygtighed. Det er både fornuftigt og god business, fortæller Heartland Festivals madansvarlige. Men de grønne bedrifter kan være svære at dokumentere.

19-06-2024 8 minutter Bæredygtighed,   Events

Politikere vil undersøge, om økologiske plantedrikke kan beriges med vitaminer

Plantebranchen vil arbejde for, at økologiske plantedrikke kan blive en del af skolemælksordningen, og at de i fremtiden må beriges med vitaminer og mineraler i modsætning til nu. Et nyt forlig åbner døren for muligheden.

17-06-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer