Annonce

Annonce

»Historisk« fald i salget af oksekød

Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.

04. august 2022
Læsetid: 2 minutter
En bunke madvarer lagt på et bord

Rødt kød er blevet væsentligt dyrere det seneste år, og det ses nu i forbruget. Foto: Uffe Kjær/Moment Studio

Salget af oksekød i dansk detailhandel er faldet 25 pct. det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er salget af grisekød og kyllingekød faldet hhv. 5 pct. og 3 pct. målt i kilo.

Det skriver Finans, som har fået tallene bekræftet fra flere kilder.

”Uden at gå i detaljer kan vi godt nikke genkendende til de tal. Der er på alle måder tale om historiske fald i salget af især oksekød. Samtidig er der meget markante forskydninger i forbrugsmønstrene,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i detailkoncernen Salling Group, til Finans.

Det voldsomme fald i salget af oksekød skyldes helt entydigt de seneste måneders prisstigninger, lyder vurderingen i både detailbranchen og hos slagterierne.

Ifølge en sammenligning af danske online-supermarkeders priser foretaget af Beepr i juni er prisen på hakket oksekød steget 37,4 pct. det seneste år.

Også i resten af Europa ses et fald i salget af kød, oplyser Danish Crown.

Det hører dog med til historien, at salget i butikkerne i samme kvartal 2021 var ekstra højt, fordi foodservice-sektoren ikke var kommet helt op at køre igen efter corona-nedlukningerne.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events