Annonce
Annonce
Rødt kød er blevet væsentligt dyrere det seneste år, og det ses nu i forbruget. Foto: Uffe Kjær/Moment Studio
»Historisk« fald i salget af oksekød
Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.
Salget af oksekød i dansk detailhandel er faldet 25 pct. det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er salget af grisekød og kyllingekød faldet hhv. 5 pct. og 3 pct. målt i kilo.
Det skriver Finans, som har fået tallene bekræftet fra flere kilder.
”Uden at gå i detaljer kan vi godt nikke genkendende til de tal. Der er på alle måder tale om historiske fald i salget af især oksekød. Samtidig er der meget markante forskydninger i forbrugsmønstrene,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i detailkoncernen Salling Group, til Finans.
Det voldsomme fald i salget af oksekød skyldes helt entydigt de seneste måneders prisstigninger, lyder vurderingen i både detailbranchen og hos slagterierne.
Ifølge en sammenligning af danske online-supermarkeders priser foretaget af Beepr i juni er prisen på hakket oksekød steget 37,4 pct. det seneste år.
Også i resten af Europa ses et fald i salget af kød, oplyser Danish Crown.
Det hører dog med til historien, at salget i butikkerne i samme kvartal 2021 var ekstra højt, fordi foodservice-sektoren ikke var kommet helt op at køre igen efter corona-nedlukningerne.
Flere artikler fra samme sektion
Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024
Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.
Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring
Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.
Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod
Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.