Annonce

Annonce

En bunke madvarer lagt på et bord

Rødt kød er blevet væsentligt dyrere det seneste år, og det ses nu i forbruget. Foto: Uffe Kjær/Moment Studio

»Historisk« fald i salget af oksekød

Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.

Salget af oksekød i dansk detailhandel er faldet 25 pct. det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er salget af grisekød og kyllingekød faldet hhv. 5 pct. og 3 pct. målt i kilo.

Det skriver Finans, som har fået tallene bekræftet fra flere kilder.

”Uden at gå i detaljer kan vi godt nikke genkendende til de tal. Der er på alle måder tale om historiske fald i salget af især oksekød. Samtidig er der meget markante forskydninger i forbrugsmønstrene,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i detailkoncernen Salling Group, til Finans.

Det voldsomme fald i salget af oksekød skyldes helt entydigt de seneste måneders prisstigninger, lyder vurderingen i både detailbranchen og hos slagterierne.

Ifølge en sammenligning af danske online-supermarkeders priser foretaget af Beepr i juni er prisen på hakket oksekød steget 37,4 pct. det seneste år.

Også i resten af Europa ses et fald i salget af kød, oplyser Danish Crown.

Det hører dog med til historien, at salget i butikkerne i samme kvartal 2021 var ekstra højt, fordi foodservice-sektoren ikke var kommet helt op at køre igen efter corona-nedlukningerne.

Flere artikler fra samme sektion

Fødevarestyrelsen laver kontrol hos landmænd med direkte salg

Økologer som sælger fødevarer via stalddørssalg eller gårdbutik, kan se frem til, at kontrollanter fra Fødevarestyrelsen banker på stalddøren i løbet af årets sidste måneder.

25-09-2023 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Økologerne har haft en historisk dårlig høst af korn og bælgfrugter til konsum

Årets miserable høstudbytte viser, at det bliver nødvendigt at skabe større robusthed ude på de landbrug, som ønsker at dyrke korn og bælgfrugter til konsum, lyder vurderingen fra Aurion.

25-09-2023 5 minutter Høst

Yderligere to danske firmaer dropper salget af grøntsagskasser

I denne uge stoppede både Eat Grim og Den Grønne Asparges med at levere grøntsagskasser direkte til danskernes køkkendør.

21-09-2023 4 minutter Frugt, bær, grønt,   Onlinesalg