Annonce

Annonce

Plantebaserede færdigretter fra Hanegal

De første Hanegal-produkter i serien 'Jordnær' markerer startskuddet på Irmas lancering af et nyt klimavenligt sortiment. Foto: Hanegal

Hanegal vil sætte nye standarder for klimavenlige fødevarer

I samarbejde med Irma lancerer Hanegal en serie af færdigretter, der skal sætte nye standarder for klimavenlige produkter.

’Jordnær’ er navnet på en ny serie af plantebaserede færdigretter, som Hanegal har udviklet i samarbejde med Coop-kæden Irma. Fælles for alle produkterne er, at hovedparten af råvarerne kommer fra lokale, økologiske producenter.

Med serien vil Hanegal og Irma gøre det nemmere at træffe det klimavenlige valg uden at gå på kompromis med vigtige parametre som f.eks. økologi, kvalitet og smag, oplyser Hanegal.

Hanegal og Irma har gennem flere årtier arbejdet sammen om at udbrede økologien, og med afsæt i de nuværende klimaudfordringer vil de nu sælge færdigretter til priser, som kan gøre det plantebaserede køkken til hvermandseje.

Derfor har Irma og Hanegal udviklet en serie af klassiske aftensmåltider i en klimavenlig udgave, som skal sætte nye standarder.

”Irmas DNA er altid at turde gå forrest, være modige og sætte standarden for resten af detail. Derfor var det naturligt, at vi skulle være de første der kom med et klimavenligt sortiment. Vi har gennem længere tid arbejdet på konceptet, og det vil få en særlig plads i Irmas fremadrettede strategi. Hanegal er en vigtig partner og vi er taknemmelig for at de takkede ja til, at turde springe ud i sådan et koncept, og være de første,” fortæller Anette Christensen, konceptchef i Irma.

Bruger lokale råvarer i sæson

Lanceringen ligger også helt i tråd med Hanegals strategi om, at 85 pct. af produktionen skal være plantebaseret inden 2030. Retterne følger den økologiske frugt- og grøntsæson, er lavet uden brug af tilsætningsstoffer, og de bliver pakket i miljøvenlig og bæredygtig emballage, der nemt kan skilles ad og sorteres korrekt til genanvendelse.

Ifølge Hanegal sikrer brugen af friske, lokale råvarer størst mulige smag og mindst mulig transport og klimaaftryk. Udviklingen af de nye retter har kun kunnet lade sig gøre via et samarbejde med dygtige, danske leverandører af økologisk frugt og grønt.

”Det er i samarbejdet, at vi finder løsningerne. På tværs af forsyningskæden kan vi skabe noget helt nyt. At få de lokale grøntavlere med i billedet giver nogle helt nye perspektiver ift. forædling og nye sorter, som kan blive interessante i fremtidens, klimavenlige køkken,” siger Cees Kuypers, kommerciel direktør og medejer i Hanegal.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion