Annonce

Annonce

Repræsentanter fra tre af de fire vindere efter prisoverrækkelsen. Fra venstre er det Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle, Susanne og Ulla Rokkedahl fra Rokkedahl Food og Marianne Piilgaard fra Thise Mejeri. Frankly Juice var desværre forhindret. Fotograf: Stephen Freiheit

Fire økologiske produkter har netop vundet guldpriser

Pressemeddelelse

Fire produkter blev torsdag hædret med prisen Økologisk Guld ved Det Økologiske Topmøde, hvor professionelle fra madbranchen var samlet for at få ny inspiration til flere økologiske og bæredygtige løsninger i køkkener og i produkter.

Fire markante økologiske produkter modtog torsdag aften prisen Økologisk Guld, som Økologisk Landsforening tildeler produkter, som er økologiske og opfylder et af FNs 17 verdensmål. Derudover har dommerpanelet i år haft særlig fokus på, at der er tænkt bæredygtighed ind i produkterne.

Vinderne i de fire kategorier er:

Mejeri: Mælk ad libitum fra Thise Mejeri, fordi:

”Man har taget udgangspunkt i det naturlige og sat de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en ”amme-tante”, fra de er nyfødte til de er minimum tre måneder gamle - et helt nyt koncept der i den grad tilgodeser dyrevelfærd. Mælken smager dejligt, har en god fylde og aroma. Bedst før - ofte god efter-mærkningen er et godt initiativ for at mindske madspild.”

Fakta:

Det Økologiske Topmøde fandt i år sted på Lundsgaard Gods ved Kerteminde på Fyn. Her samledes professionelle fra madbranchen for at få inspiration til mere økologi og bæredygtighed bl.a. gennem workshops med pionerer i branchen, samt oplæg ved fødevareminister Mogens Jensen, direktør for Økologisk Landsforening Helle Borup Friberg og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Produkterne indstilles af producenterne selv og skal opfylde en række krav bl.a. at produktet allerede er på markedet, at det er økologisk certificeret og lever op til et af FNs verdensmål.

Kolonial: Hvede Signaturbrød fra Mejnerts Mølle, fordi:

”Mejnerts Mølle anvender egne råvarer, bæredygtigt kredsløb, CO2-neutralproduktion og 100 pct. sporbarhed. De vægter genanvendelig emballage og skånsom forarbejdning, der bevarer naturlige skal- og kimdele i melet. Brødblandingen giver alle køkkener mulighed for at bage et godt og frisk kvalitetsbrød - alle kan være med, også selvom man ikke har de faglige kompetencer. Brødblandingen er anvendelig til mange forskellige former for brød, og har en dejlig smag og en god krumme.”

Drikkevarer: Frankly Water lime/mynte fra Frankly Juice, fordi:

”Virksomheden har stort fokus på at minimere spild og udnytte ressourcerne fuldt ud. Det gør de gennem en række unikke samarbejder med andre virksomheder om at genanvende restprodukter fra produktionen. Alle produkter laves på bestilling, hvilket reducerer spildet yderligere. Frankly Water lime/mynte har en helt ren og frisk smag, et glimrende alternativ til søde sodavand og flaskevand.”

Kød/ pålæg: Udbenet kyllingeoverlår uden skind fra Rokkedahl Foods, fordi:

”Kyllingerne er en langsomt voksende race og opdrættet med udgangspunkt i naturlig adfærd. Desuden lægges der vægt på kort transporttid til slagteriet, samt at kyllingerne bedøves inden slagtning, hvilket betyder at produktet er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Kødet har en god struktur og smag. At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder.”

Produkterne blev smagt og vurderet under topmødet af et dommerpanel bestående af Rie Stendorf Hansen, SE-koncernen, Michael Allerup, Herlev og Gentofte hospital, Michael Larsen, Gastro & Vino og Søren Buhl Steineche, EAT Køkkenet.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning