Annonce
Annonce
Friland mangler økologisk kød
Friland og Danish Crown Beef oplever i øjeblikket et usædvanligt lavt antal økologiske dyr til slagtning, hvilket gør det svært at imødekomme efterspørgslen både i Danmark og udlandet.

Friland efterlyser både mere økologisk okse- og svinekød, da det kniber med at dække efterspørgslen - både på hjemmemarkedet og i udlandet. Foto: Henrik H. Koszyczarek
Selvom tillæggene på det økologiske oksekød i øjeblikket ligger 1,25 kr. højere pr. kg. end samme periode sidste og forrige år, er det tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger, oplyser Friland, som er en del af Danish Crown-koncernen.
"Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.
"Det er faktisk hele vejen rundt, at vi godt kan sælge mere, end vi får ind. Både det hakkede kød og de ædle udskæringer sælges uden problemer, så længe det er økologisk," siger han.
Høje mælkepriser holder køerne på gården
Selvom en høj efterspørgsel er bedre end det modsatte, så risikerer Friland at komme i en situation, hvor selskabet ikke kan levere de mængder, som de trofaste kunder efterspørger og det kan koste på den lange bane.
"Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen.
Derfor opfordrer Friland nu de økologiske leverandører til at gå besætningerne efter for dyr, som kan betegnes som slagteklare.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.