Annonce
Annonce
De fleste forbrugere tænker på dyrevelfærd, når de handler i supermarkedet
Ny undersøgelse som YouGov har lavet for Fødevarestyrelsen viser, at syv ud af ti danskere går op i dyrevelfærd, når de køber fødevarer.

Selv om syv ud af ti danskere går op i dyrevelfærd, er der stadig mange der glemmer de gode intentioner, når de ser på priserne ude i køledisken. Foto: Moment Studio
Danskerne tænker på dyrevelfærd, når de står i supermarkedet og handler fødevarer. Det viser en undersøgelse med fokus på Det Statslige Dyrevelfærdsmærke, som YouGov har udarbejdet for Fødevarestyrelsen.
Det bør være godt nyt for de økologiske kødproducenter, som det seneste år har oplevet, at der er færre forbrugere, der putter de Ø-mærkede kødprodukter i indkøbskurven.
Undersøgelsen viser bl.a., at ca. syv ud af ti danskere kender til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd” og størstedelen af dem, der har kendskab til mærket, har også tillid til det. Undersøgelsen peger også på, at ca. syv ud af ti danskere går op i dyrevelfærd, når de står i supermarkedet og køber ind til middagsbordet.
Fødevareminister Jacob Jensen (V) er godt tilfreds med undersøgelsen:
”Rapporten sætter to streger under, at størstedelen af danskerne går op i dyrevelfærd, når de eksempelvis står foran køledisken. Det glæder mig. Det bekræfter mig også i, at vi i Danmark skal gøre noget ved de udfordringer, som vi visse steder har med dyrevelfærden. Målet er ganske klart. Dyrevelfærden skal løftes til gavn for både dyrene og til gavn for producenter og forbrugere, hvis efterspørgslen kan imødekommes, når de står i supermarkederne,” siger Jacob Jensen.
Ø-mærket viser vej
Af undersøgelsen fremgår det desuden, at der er en høj andel af børnefamilier, som går op i Dyrevelfærdsmærket. Her er det hele otte ud af ti i undersøgelsen, der svarer, at de kender Det Statslige Dyrevelfærdsmærke, og også hele otte ud af ti børnefamilier svarer, at de har tillid til mærket.
De tal kommer ikke bag på Birgitte Jørgensen, markedschef for detail i Økologisk Landsforening, da det i mange år har været kendt, at netop familier med små børn typisk går meget op i økologi, dyrevelfærd og sundhed:
"Når man køber økologisk kød, får man automatisk god dyrevelfærd med i købet, og oven i det gør man noget godt for biodiversiteten og drikkevandet, da økologerne ikke benytter syntetiske pesticider," siger Birgitte Jørgensen.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.