Annonce
Annonce
Et af Fødevarestyrelsens råd, når man handler, er et holde afstand til andre. Foto: Økologisk Landsforening
Fødevarestyrelsen: Sådan kan du begrænse smittespredning, når du handler
Fødevarestyrelsen giver her fem gode råd til, hvordan man kan minimere risikoen for at smitte med corona, når man handler dagligvarer.
Hvis alle følger fem gode råd, når man handler dagligvarer, kan man forhindre, at coronavirus spreder sig, lyder det fra Fødevarestyrelsen.
I en pressemeddelelse giver styrelsen derfor sine råd til, hvordan man kan bør købe ind i disse tider:
Hold afstand til andre og begræns fysisk kontakt
Undgå fx smagsprøver, hvor du står tæt på andre, eller vent til det bliver din tur til at tage en vare. Du kan også begrænse kontakten til andre ved at handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre i supermarkedet eller lade børnene blive derhjemme og tage alene på indkøb.Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
Undersøg i stedet, om andre kan hjælpe med dine indkøb, eller få madvarerne leveret.Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
Tag fx en håndsprit med i bilen eller tasken.Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
Undlad også så vidt muligt at røre dig i ansigtet, hvis du har rørt ved andet, og ikke har sprittet hænderne af inden.Hold en god hygiejne i køkkenet, når du tilbereder din indkøbte mad
Skyl fx frugt og grønt, vask hænder regelmæssigt og hold rå og spiseklar mad adskilt.
Flere artikler fra samme sektion
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.
Efter et par trange år har griseproducenterne kurs mod lysere tider
Efterspørgslen efter økologisk grisekød er nu vokset så meget, at der igen er penge i at producere økologiske grise, viser en analyse fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.