Annonce

Annonce

Hånd med bakke med hakket oksekød over køledisk.

Selv om der i øjeblikket bliver talt meget om plantebaserede fødevarer, viser salgstallene fra landets dagligvarekæder, at salget af økologisk kød voksede markant i 2020. Foto Moment Studio

Flere har fået smag for økologisk kød

De danske dagligvarekæder melder om voksende salg af økologisk kød

Markedsandelen på økologisk kød ligger relativt lavt, når man sammenligner med andre fødevarer. Ifølge Økologisk Landsforenings markedsnotat fra 2020 udgør økologisk fra 2,1 – 8 pct. af salget, hvor fjerkræ har den laveste andel, mens oksekødet topper med otte pct.

Men salget stiger støt år efter år, viser en rundringning som Dagligvarehandlen.dk har lavet til flere af landets største dagligvarekæder. Heraf fremgår det, at Dagrofa og Coop fra 2019 til 2020 oplevet en vækst i salget af økologisk kød på henholdsvis 25 pct. og 15 pct.

"Vi oplever en positiv udvikling på efterspørgslen af friland og økologisk kød, som også afspejles i salget, der er steget med 25 pct. indeværende år til dato," siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent i Dagrofa til mediet, som også oplyser at Rema 1000 oplever en ”rigtig positiv udvikling” på salget af økologisk dansk kød.

Den store vækst i salget er en af årsagerne til at Friland i øjeblikket efterlyser flere økologiske griser og køer til slagtning.

Flere artikler fra samme sektion

Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder

Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.

20-02-2025 6 minutter Dagligvarehandel

Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris

Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.

19-02-2025 5 minutter Øko-prisen

Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage

Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.

17-02-2025 2 minutter Grise,   Økonomi