Annonce

Annonce

Flere har fået smag for økologisk kød

De danske dagligvarekæder melder om voksende salg af økologisk kød

09. marts 2021
Læsetid: 1 minutter
Hånd med bakke med hakket oksekød over køledisk.

Selv om der i øjeblikket bliver talt meget om plantebaserede fødevarer, viser salgstallene fra landets dagligvarekæder, at salget af økologisk kød voksede markant i 2020. Foto Moment Studio

Markedsandelen på økologisk kød ligger relativt lavt, når man sammenligner med andre fødevarer. Ifølge Økologisk Landsforenings markedsnotat fra 2020 udgør økologisk fra 2,1 – 8 pct. af salget, hvor fjerkræ har den laveste andel, mens oksekødet topper med otte pct.

Men salget stiger støt år efter år, viser en rundringning som Dagligvarehandlen.dk har lavet til flere af landets største dagligvarekæder. Heraf fremgår det, at Dagrofa og Coop fra 2019 til 2020 oplevet en vækst i salget af økologisk kød på henholdsvis 25 pct. og 15 pct.

"Vi oplever en positiv udvikling på efterspørgslen af friland og økologisk kød, som også afspejles i salget, der er steget med 25 pct. indeværende år til dato," siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent i Dagrofa til mediet, som også oplyser at Rema 1000 oplever en ”rigtig positiv udvikling” på salget af økologisk dansk kød.

Den store vækst i salget er en af årsagerne til at Friland i øjeblikket efterlyser flere økologiske griser og køer til slagtning.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events