Annonce

Annonce

Få styr på de nye mærkningsregler

Teknologisk Institut lancerer online-kursus, der på to timer giver overblik over de vigtigste ændringer i reglerne for mærkning af økologiske fødevarer.

15. september 2020
Læsetid: 2 minutter
To ørreder på skærebræt

Efter nytår skal økologiske ørreder ikke længere mærkes som 'dansk jordbrug', men det er blot en af mange ændringer i mærkningsreglerne. Foto: Colourbox

Danske fødevareproducenter og detailhandlen skal ruste sig til nye mærkningsregler for økologiske fødevarer. De træder i kraft efter årsskiftet, og har du ikke selv mod på at finde ud af, hvad de nye mærkningsregler betyder for netop dine produkter, er der hjælp at hente på et nyt online-kursus.

Det er Teknologisk Institut, som udbyder kurset. Det varer to timer, og sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, oplyser, at der efter en gennemgang af reglerne bliver mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere.

Kurset varer to timer. Halvdelen af tiden bruges på gennemgang af reglerne. Resten bruges på spørgsmål, diskussion og hjælp til deltagernes egne deklarationer.

Det handler bl.a. om tilladte tilsætningsstoffer i økologien, og en helt konkret ændring gør det eksempelvis muligt for producenter af økologiske fisk at mærke produkterne med 'dansk akvakultur' frem for 'dansk jordbrug', som de nuværende en smule misvisende regler kræver.

De nye økologi-regler er en konsekvens af den nye EU økologi-forordning, der trådte i kraft d. 17. juni 2020.

Kurset 'Øko-mærkning af fødevarer: De nye EU-regler' Bliver afholdt 10. og 26. november samt 09. december.

Flere artikler fra samme sektion

Tre nominerede dyster om Kantineprisen 2025

To jyske og en københavnsk kantine er nomineret til Kantineprisen 2025, og du kan møde dem på Madens Folkemøde, hvor de deltager i en 'Cook Off'.

25-04-2025 2 minutter Foodservice

Danskerne køber nu økologi for 16 mia. kr.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget af økologiske fødevarer i 2024 voksede med 3 pct. Men trods fremgangen faldt økologiprocenten en anelse fra 11,8 pct. til 11,6 pct., da det konventionelle fødevaresalg sidste år voksede endnu hurtigere.

22-04-2025 3 minutter Dagligvarehandel

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager