Annonce

Annonce

Det lykkedes ikke at redde Gris Lam & Co

De ca. 30 medarbejdere hos den sjællandske kødgrossist er nu fritstillet, da det kiksede for kuratoren at sælge hele eller dele af den konkursramte virksomhed.

29. august 2023
Læsetid: 2 minutter
Fabrikation af pølser hos Gris Lam & Co.

Gris Lam & Co. producerede både økologiske pølser, pålæg, diverse kødudskæringer og færdigretter, men salget svigtede, og selskabet er nu erklæret konkurs. Arkivfoto: Jakob Brandt

Det lykkedes ikke at sælge den konkursramte kødgrossist Gris Lam & Co inden for 14 dage efter konkursen midt i august. Derfor er virksomhedens omkring 30 medarbejdere blevet opsagt og fritstillet, som konkurslovens foreskriver, skriver Food Supply.

Den sjællandske kødvirksomhed indgav konkursbegæring kun et par måneder efter at nye ejere købte sig ind i selskabet, der blev stiftet af ægteparret Maria og Lars Dietrichsen tilbage i 2013.

”Ejerne har været inde ganske kort tid, inden det er blevet besluttet at indgive en konkursbegæring. En af grundene er formentligt, at selskabet bl.a. leverede til Irma, som blev lukket ned. Det har betydet, at selskabet har haft en omsætningsnedgang, som det endnu ikke har været muligt at erstatte,” forklarer kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech Bruun til FødevareWatch.

En kapitalindsprøjtning på 4,5 mio. kr. fra de nye ejere var ikke nok til at redde virksomheden, som tilbage i 2019 overtog forædlingen og salgsarbejdet af kødet fra Mineslund ved Kalundborg.

På daværende tidspunkt kiggede Gris Lam & Co ind i en fremtid med forventet mangel på økologisk kød. På adressen lidt uden for Roskilde blev der både produceret kødpålæg, pølser og fersk kød, som både blev solgt via Nemlig.com., Meny-kæden og via diverse cateringgrossister, men et kig i regnskaberne viser, at selskabet aldrig blev nogen guldrandet forretning.

Flere artikler fra samme sektion

Tre nominerede dyster om Kantineprisen 2025

To jyske og en københavnsk kantine er nomineret til Kantineprisen 2025, og du kan møde dem på Madens Folkemøde, hvor de deltager i en 'Cook Off'.

24-04-2025 2 minutter Foodservice

Danskerne køber nu økologi for 16 mia. kr.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget af økologiske fødevarer i 2024 voksede med 3 pct. Men trods fremgangen faldt økologiprocenten en anelse fra 11,8 pct. til 11,6 pct., da det konventionelle fødevaresalg sidste år voksede endnu hurtigere.

22-04-2025 3 minutter Dagligvarehandel

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager