Det lykkedes ikke at redde Gris Lam & Co

De ca. 30 medarbejdere hos den sjællandske kødgrossist er nu fritstillet, da det kiksede for kuratoren at sælge hele eller dele af den konkursramte virksomhed.

29. august 2023
Læsetid: 2 minutter
Fabrikation af pølser hos Gris Lam & Co.
Gris Lam & Co. producerede både økologiske pølser, pålæg, diverse kødudskæringer og færdigretter, men salget svigtede, og selskabet er nu erklæret konkurs. Arkivfoto: Jakob Brandt

Det lykkedes ikke at sælge den konkursramte kødgrossist Gris Lam & Co inden for 14 dage efter konkursen midt i august. Derfor er virksomhedens omkring 30 medarbejdere blevet opsagt og fritstillet, som konkurslovens foreskriver, skriver Food Supply.

Den sjællandske kødvirksomhed indgav konkursbegæring kun et par måneder efter at nye ejere købte sig ind i selskabet, der blev stiftet af ægteparret Maria og Lars Dietrichsen tilbage i 2013.

”Ejerne har været inde ganske kort tid, inden det er blevet besluttet at indgive en konkursbegæring. En af grundene er formentligt, at selskabet bl.a. leverede til Irma, som blev lukket ned. Det har betydet, at selskabet har haft en omsætningsnedgang, som det endnu ikke har været muligt at erstatte,” forklarer kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech Bruun til FødevareWatch.

En kapitalindsprøjtning på 4,5 mio. kr. fra de nye ejere var ikke nok til at redde virksomheden, som tilbage i 2019 overtog forædlingen og salgsarbejdet af kødet fra Mineslund ved Kalundborg.

På daværende tidspunkt kiggede Gris Lam & Co ind i en fremtid med forventet mangel på økologisk kød. På adressen lidt uden for Roskilde blev der både produceret kødpålæg, pølser og fersk kød, som både blev solgt via Nemlig.com., Meny-kæden og via diverse cateringgrossister, men et kig i regnskaberne viser, at selskabet aldrig blev nogen guldrandet forretning.