Annonce

Annonce

Fabrikation af pølser hos Gris Lam & Co.

Gris Lam & Co. producerede både økologiske pølser, pålæg, diverse kødudskæringer og færdigretter, men salget svigtede, og selskabet er nu erklæret konkurs. Arkivfoto: Jakob Brandt

Det lykkedes ikke at redde Gris Lam & Co

De ca. 30 medarbejdere hos den sjællandske kødgrossist er nu fritstillet, da det kiksede for kuratoren at sælge hele eller dele af den konkursramte virksomhed.

Det lykkedes ikke at sælge den konkursramte kødgrossist Gris Lam & Co inden for 14 dage efter konkursen midt i august. Derfor er virksomhedens omkring 30 medarbejdere blevet opsagt og fritstillet, som konkurslovens foreskriver, skriver Food Supply.

Den sjællandske kødvirksomhed indgav konkursbegæring kun et par måneder efter at nye ejere købte sig ind i selskabet, der blev stiftet af ægteparret Maria og Lars Dietrichsen tilbage i 2013.

”Ejerne har været inde ganske kort tid, inden det er blevet besluttet at indgive en konkursbegæring. En af grundene er formentligt, at selskabet bl.a. leverede til Irma, som blev lukket ned. Det har betydet, at selskabet har haft en omsætningsnedgang, som det endnu ikke har været muligt at erstatte,” forklarer kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech Bruun til FødevareWatch.

En kapitalindsprøjtning på 4,5 mio. kr. fra de nye ejere var ikke nok til at redde virksomheden, som tilbage i 2019 overtog forædlingen og salgsarbejdet af kødet fra Mineslund ved Kalundborg.

På daværende tidspunkt kiggede Gris Lam & Co ind i en fremtid med forventet mangel på økologisk kød. På adressen lidt uden for Roskilde blev der både produceret kødpålæg, pølser og fersk kød, som både blev solgt via Nemlig.com., Meny-kæden og via diverse cateringgrossister, men et kig i regnskaberne viser, at selskabet aldrig blev nogen guldrandet forretning.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion