Annonce
Annonce
Danskerne har fået smag for de plantebaserede drikke
Særligt havredrik er blevet populær, lyder meldingen fra landets fire største detailkoncerner, som rapporterer om en årlig stigning i salget på op til 50 pct.

Rema 1000 er en af de dagligvarekæder, som melder om markant vækst i salget af plantebaserede produkter som is, havredrik og produkter til aftensmaden. Foto: Rema1000
'Vegetarsalget buldrer afsted i dansk detail', skriver FødevareWatch på basis af en rundringning til landets største dagligvarekæder.
De seneste år er de plantebaserede og vegetariske fødevarer begyndt at fylde mere på supermarkedernes hylder, og med afsæt i de seneste tal fra Danmarks Statistik og de nye udmeldinger fra detailkoncernerne er det tydeligt, at det i øjeblikket er de plantebaserede drikke- og fødevarer, som i øjeblikket oplever den største vækst i dansk dagligvarehandel.
Det gælder bl.a. i Rema 1000, hvor kommunikationschef Jonas Schrøder oplyser, at vegetariske og veganske produkter ligger langt over 50 pct. mere salg i år til dato end samme periode sidste år. Det er særligt plantedrikke, is og planteprodukter til aftensmaden, der er de store sællerter, skriver FødevareWatch.
"Det skyldes en kombination af øget salg samt introduktion af endnu flere varer heriblandt vores private label-mærke Plantekøkkenet, der har været med til at øge efterspørgslen. Det er et mærke, som vi forventer os meget af, da det er letgenkendeligt for kunderne," siger kommunikationschefen til netmediet.
Også Dagrofa, Salling Group og Coop melder om tocifrede vækstrater i salget af plantebaserede varer.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.