Annonce

Annonce

Økologikonsulent Jesper Fog-Petersen fra Økologisk Landsforening t.v. og Rune Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening ser et stort potentiale i at dyrke flere økologiske planteproteiner i Danmark, og de glæder sig over, at GUDP-støtter udviklingen af danske planteproteiner.

Nyt projekt skal sætte skub i udviklingen af danske planteproteiner

Dansk Vegetarisk Forening har fået 1,1 mio. kr. fra GUDP-puljen til et netværksprojekt, som skal sætte skub i udviklingen af danske planteproteiner.

På årets økologikongres, som blev afholdt i november, var sessionen om planteproteiner en af de mest populære sessioner med 200 deltagere, som overvejende var landmænd. De kan nu glæde sig over, at Dansk Vegetarisk Forening har fået penge til et netværksprojekt, som netop skal fremme produktionen af planteproteiner i Danmark.

Udviklingen inden for plantebaserede fødevarer er i fuld gang rundt om i verden, og i Danmark er økologiske producenter som Rømer Vegan Products  og Organic Plant Proteinklar til at udfordre de animalske fødevarer, som stadig dominerer landbruget og fødevaresektoren.

Det er en udvikling som Dansk Vegetarisk Forening (DVF) støtter, og foreningen har nu fået en bevilling på 1,1 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), som hører under Miljø- og Fødevareministeriet. Pengene skal gå til et netværksprojekt for fødevareerhvervet, som skal fremme udviklingen af danske planteproteiner, som kan give konkurrence til importeret soja og andre udenlandske planteproteiner.

"Vi har de seneste år oplevet en meget stor efterspørgsel fra erhvervslivet på viden om forbrugernes foretrukne råvarer og idéer til produktudvikling. Vi er derfor meget glade for, at vi nu får muligheden for at oprette et fast netværk, som bliver et vigtigt forum for udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevareproduktion i Danmark", siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i DVF i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at foreningen gerne vil sikre fremtidens arbejdspladser i landbrug og en fødevaresektor, som begge udvikler sig i en mere bæredygtig retning.

"Vi bliver løbende kontaktet af både producenter, detailhandel, landbrugsskoler og sågar slagteriskoler, som gerne vil vide mere om denne udvikling", siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Formålet med projektet er ifølge projektbeskrivelsen, at "fremme udviklingen af det plantebaserede fødevareerhverv i Danmark ved at sætte vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter indenfor det danske fødevareerhverv og relevante organisationer i system".

Det første seminar finder sted på Christiansborg til februar. Der skal afholdes i alt 16 netværksmøder og seminarer, og det er blandt andet DVF's plan at invitere oplægsholdere på besøg fra udlandet og at deltage med Det Plantebaserede Telt på Folkemødet på Bornholm.

Deltagerne forventes at komme fra hele paletten af aktører: Landmænd, forarbejdende virksomheder, supermarkeder, grossister, kantiner, restauranter, organisationer, myndigheder, politikere og mange flere. En række store virksomheder og organisationer har allerede bekræftet deres deltagelse.

Deltagelse i netværket er gratis og forbeholdt aktører fra fødevareerhvervet samt politikere, myndigheder og relevante organisationer. Ønsker man at deltage i netværket, skal man kontakte Dansk Vegetarisk Forening.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel