Annonce
Annonce
Nyt projekt skal sætte skub i udviklingen af danske planteproteiner
Dansk Vegetarisk Forening har fået 1,1 mio. kr. fra GUDP-puljen til et netværksprojekt, som skal sætte skub i udviklingen af danske planteproteiner.

Økologikonsulent Jesper Fog-Petersen fra Økologisk Landsforening t.v. og Rune Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening ser et stort potentiale i at dyrke flere økologiske planteproteiner i Danmark, og de glæder sig over, at GUDP-støtter udviklingen af danske planteproteiner.
På årets økologikongres, som blev afholdt i november, var sessionen om planteproteiner en af de mest populære sessioner med 200 deltagere, som overvejende var landmænd. De kan nu glæde sig over, at Dansk Vegetarisk Forening har fået penge til et netværksprojekt, som netop skal fremme produktionen af planteproteiner i Danmark.
Udviklingen inden for plantebaserede fødevarer er i fuld gang rundt om i verden, og i Danmark er økologiske producenter som Rømer Vegan Products og Organic Plant Proteinklar til at udfordre de animalske fødevarer, som stadig dominerer landbruget og fødevaresektoren.
Det er en udvikling som Dansk Vegetarisk Forening (DVF) støtter, og foreningen har nu fået en bevilling på 1,1 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), som hører under Miljø- og Fødevareministeriet. Pengene skal gå til et netværksprojekt for fødevareerhvervet, som skal fremme udviklingen af danske planteproteiner, som kan give konkurrence til importeret soja og andre udenlandske planteproteiner.
"Vi har de seneste år oplevet en meget stor efterspørgsel fra erhvervslivet på viden om forbrugernes foretrukne råvarer og idéer til produktudvikling. Vi er derfor meget glade for, at vi nu får muligheden for at oprette et fast netværk, som bliver et vigtigt forum for udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevareproduktion i Danmark", siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i DVF i en pressemeddelelse.
Heraf fremgår det, at foreningen gerne vil sikre fremtidens arbejdspladser i landbrug og en fødevaresektor, som begge udvikler sig i en mere bæredygtig retning.
"Vi bliver løbende kontaktet af både producenter, detailhandel, landbrugsskoler og sågar slagteriskoler, som gerne vil vide mere om denne udvikling", siger Rune-Christoffer Dragsdahl.
Formålet med projektet er ifølge projektbeskrivelsen, at "fremme udviklingen af det plantebaserede fødevareerhverv i Danmark ved at sætte vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter indenfor det danske fødevareerhverv og relevante organisationer i system".
Det første seminar finder sted på Christiansborg til februar. Der skal afholdes i alt 16 netværksmøder og seminarer, og det er blandt andet DVF's plan at invitere oplægsholdere på besøg fra udlandet og at deltage med Det Plantebaserede Telt på Folkemødet på Bornholm.
Deltagerne forventes at komme fra hele paletten af aktører: Landmænd, forarbejdende virksomheder, supermarkeder, grossister, kantiner, restauranter, organisationer, myndigheder, politikere og mange flere. En række store virksomheder og organisationer har allerede bekræftet deres deltagelse.
Deltagelse i netværket er gratis og forbeholdt aktører fra fødevareerhvervet samt politikere, myndigheder og relevante organisationer. Ønsker man at deltage i netværket, skal man kontakte Dansk Vegetarisk Forening.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.