Annonce

Annonce

Økologiske grise ses på en en mark - i baggrunden går svineproducenten.

Det er stadig de økologiske grise, som vejer tungest i kødforretningen Friland, som har formået at holde skindet på næsen i et vanskeligt og meget uforudsigeligt regnskabsår. Arkivfoto: Friland

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

Da Claus Hein fire måneder inde i regnskabsåret afløste Henrik Biilmann som direktør for Friland, havde han en klar forventning om, at den kommende tid ville blive fyldt med udfordringer. Men selv om han fik ret, og der stødte flere uforudsete udfordringer til, kunne han tirsdag på selskabets årsmøde fortælle, at selskabet er kommet ud af det seneste år med skindet på næsen.

På grund af coronarestriktionerne blev årsmødet for første gang holdt over nettet, men kødforretningen har også været udfordret af usikkerheden omkring Brexit og fremmarchen af afrikansk svinepest i Tyskland.

»Dette er som bekendt kommet til udtryk i de forskellige tillæg. Særligt corona-pandemien i andet halvår satte sit præg på forretningen, da foodserviceområdet og restauranter fra den ene dag til den anden lukkede ned. En del af salget flyttede sig til detailhandlen, så selvom tillæggene blev påvirkede, er vi kommet ud på den anden side med skindet på næsen,« skriver Claus Hein i sin årsberetning.

Han hæfter sig ved, at det trods de uventede udfordringer, er lykkedes at drive forretningen i den rigtige retning og øge omsætningen på et år med færre slagtninger.

»Vi øger fortsat kendskabet til Friland i Danmark, og der er blevet iværksat mange initiativer for at øge dette yderligere i det kommende år. En af mine klare ambitioner for Friland var – og er stadig – at vi i mindre grad skal være afhængige af enkelte og specifikke markeder for at kunne udbetale et acceptabelt tillæg. Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det vigtigt at få så mange ben på taburetten som muligt, skriver direktøren i beretningen.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel