Annonce
Annonce
Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning
Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

Det er stadig de økologiske grise, som vejer tungest i kødforretningen Friland, som har formået at holde skindet på næsen i et vanskeligt og meget uforudsigeligt regnskabsår. Arkivfoto: Friland
Da Claus Hein fire måneder inde i regnskabsåret afløste Henrik Biilmann som direktør for Friland, havde han en klar forventning om, at den kommende tid ville blive fyldt med udfordringer. Men selv om han fik ret, og der stødte flere uforudsete udfordringer til, kunne han tirsdag på selskabets årsmøde fortælle, at selskabet er kommet ud af det seneste år med skindet på næsen.
På grund af coronarestriktionerne blev årsmødet for første gang holdt over nettet, men kødforretningen har også været udfordret af usikkerheden omkring Brexit og fremmarchen af afrikansk svinepest i Tyskland.
»Dette er som bekendt kommet til udtryk i de forskellige tillæg. Særligt corona-pandemien i andet halvår satte sit præg på forretningen, da foodserviceområdet og restauranter fra den ene dag til den anden lukkede ned. En del af salget flyttede sig til detailhandlen, så selvom tillæggene blev påvirkede, er vi kommet ud på den anden side med skindet på næsen,« skriver Claus Hein i sin årsberetning.
Han hæfter sig ved, at det trods de uventede udfordringer, er lykkedes at drive forretningen i den rigtige retning og øge omsætningen på et år med færre slagtninger.
»Vi øger fortsat kendskabet til Friland i Danmark, og der er blevet iværksat mange initiativer for at øge dette yderligere i det kommende år. En af mine klare ambitioner for Friland var – og er stadig – at vi i mindre grad skal være afhængige af enkelte og specifikke markeder for at kunne udbetale et acceptabelt tillæg. Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det vigtigt at få så mange ben på taburetten som muligt, skriver direktøren i beretningen.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.