Annonce
Annonce
Det er stadig de økologiske grise, som vejer tungest i kødforretningen Friland, som har formået at holde skindet på næsen i et vanskeligt og meget uforudsigeligt regnskabsår. Arkivfoto: Friland
Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning
Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.
Da Claus Hein fire måneder inde i regnskabsåret afløste Henrik Biilmann som direktør for Friland, havde han en klar forventning om, at den kommende tid ville blive fyldt med udfordringer. Men selv om han fik ret, og der stødte flere uforudsete udfordringer til, kunne han tirsdag på selskabets årsmøde fortælle, at selskabet er kommet ud af det seneste år med skindet på næsen.
På grund af coronarestriktionerne blev årsmødet for første gang holdt over nettet, men kødforretningen har også været udfordret af usikkerheden omkring Brexit og fremmarchen af afrikansk svinepest i Tyskland.
»Dette er som bekendt kommet til udtryk i de forskellige tillæg. Særligt corona-pandemien i andet halvår satte sit præg på forretningen, da foodserviceområdet og restauranter fra den ene dag til den anden lukkede ned. En del af salget flyttede sig til detailhandlen, så selvom tillæggene blev påvirkede, er vi kommet ud på den anden side med skindet på næsen,« skriver Claus Hein i sin årsberetning.
Han hæfter sig ved, at det trods de uventede udfordringer, er lykkedes at drive forretningen i den rigtige retning og øge omsætningen på et år med færre slagtninger.
»Vi øger fortsat kendskabet til Friland i Danmark, og der er blevet iværksat mange initiativer for at øge dette yderligere i det kommende år. En af mine klare ambitioner for Friland var – og er stadig – at vi i mindre grad skal være afhængige af enkelte og specifikke markeder for at kunne udbetale et acceptabelt tillæg. Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det vigtigt at få så mange ben på taburetten som muligt, skriver direktøren i beretningen.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.