Annonce

Annonce

Hanne Melgaard Juul, leder af Madservice Aalborg, vandt Køkkenprisen 2021. Her er hun flankeret af afdelingsleder i køkkenet Lions Park (t.v.) og økologikoordinator Else Møhlenberg. Foto: Landbrug & Fødevarer

Aalborg Madservice løb med Køkkenprisen 2021

Et fast fokus på økologi var en medvirkende årsag til at Madservice Aalborg i første halvår af indeværende år nåede op på en økologiprocent på 67 pct. og nu både kan skilte med det økologiske spisemærke i sølv og Køkkenprisen 2021.

I begyndelsen af september fik køkkenerne bag Madservice Aalborg mulighed for at skilte med det økologiske spisemærke i sølv, da de kunne dokumentere en økologiprocent på 67,1 pct. for første halvår af 2021.

I går fik de et nyt trofæ, de kan hænge op på væggen, da Madservice Aalborg vandt Køkkenprisen 2021, som hvert år bliver uddelt til et offentligt køkken, som har et ekstraordinært fokus på at lave velsmagende mad med fokus på sæson, økologi, råvarer og bæredygtighed.

"Jeg er så stolt. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine dygtige medarbejdere. Vi er så utrolig stolte over, at vi har nået et mål på 60 pct. økologi, hvor vi har haft mulighed for at følge vores egen vej til at nå målet," siger Hanne Melgaard Juul i en pressemeddelelse.

De tre produktionskøkkener under Madservice Aalborg leverer dagligt mad til ca. 2500 ældre borgere i Aalborg kommune, og sidste år brugte de 776 ton økologiske fødevarer.

Økologiske og lokalt dyrkede råvarer fylder mere og mere på tallerkenerne i mange offentlige køkkener, og ifølge jurymedlem og seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Kristian Ploug Grut, er det en udvikling, som Køkkenprisen har været med til at sætte skub i.

"Vi vil gerne belønne de fagfolk, som slår et ekstra slag for økologien ved at tænke økologiske principper og råvarer ind i køkkenet. I juryens bedømmelse lægges der vægt på iscenesættelsen af en sund og varieret kost baseret på økologiske fødevarer, som bidrager til livsglæde ude hos brugerne af køkkenerne. Det er i de offentlige køkkener, mange danner deres spisevaner og bliver udfordret af nye smagsindtryk. Derfor spiller de en vigtig rolle i den danske madkultur," siger Kristian Ploug Grut, som uddelte prisen i forbindelse med Fødevaredagen 2021 på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Køkkenprisen bliver uddelt i et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Flere artikler fra samme sektion

Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder

Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.

20-02-2025 6 minutter Dagligvarehandel

Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris

Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.

19-02-2025 5 minutter Øko-prisen

Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage

Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.

17-02-2025 2 minutter Grise,   Økonomi