Annonce

Annonce

En landmand står med en tablet på marken

Landbrugsstyrelsens medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra de kommende to uger, men det vil stadig være muligt for landmænd og konsulenter at kontakte styrelsens kundecenter. Foto: Colourbox

Sådan påvirker corona Landbrugsstyrelsen

Flere medarbejdere i Landbrugsstyrelsen sendes hjem, men ansøgningsrunden kører fortsat, og kundecentret holder åbent.

Landbrugsstyrelsen fastholder en række aktiviteter, men styrelsen vil dog køre på nedsat blus de kommende uger på grund af coronavirus. 

Medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra de kommende to uger, men det vil stadig være muligt for landmænd og konsulenter at kontakte styrelsens kundecenter. 

Desuden vil der være medarbejdere til at udstede plantesundhedscertifikater til eksport, behandle import- og eksportlicenser og foretage importkontrol af for eksempel frugt, grønt, planter og frø i lufthavnene og i havne, samt ved de virksomheder der har behov for forskudt importkontrol.

Landbrugsstyrelsen

Plantesundhedsområdet: Der vil stadig blive foretaget importkontrol i lufthavne, på havne samt i virksomheder, ligesom der stadig udstedes plantesundhedscertifikater til eksport. Virksomheder og private skal gøre, som de plejer.

Import- og eksportlicenser for eksempelvis mejeripridukter, ris, fjerkræ og oksekød: Det er stadig muligt at få udstedt import- og eksportlicenser for eksempelvis mejeriprodukter, ris, fjerkræ og oksekød. Virksomheder og private skal gøre, som de plejer.

Kundecenter: Det er stadig muligt at ringe til Landbrugsstyrelsens kundecenter mandag til torsdag fra 9-16 og fredag fra 9-15. I de kommende to uger kører Landbrugsstyrelsens kundecenter med mindre bemanding, så der kan forekomme ekstra ventetid.

Fysiske kontroller: I de kommende to uger vil der ikke blive udført øvrige fysiske kontroller. Landbrugsstyrelsen kontakter de kunder, som har en varslet kontrol i perioden.

"Vi har besluttet, at vi er nødt til at holde nogle linjer åbne, selvom det kommer til at køre på mindre blus end normalt. Lige nu kører vores store ansøgningsrunden, hvor mange tusinde landmænd søger om tilskud. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at landmænd og konsulenter fortsat kan søge – også hvis det bliver hjemmefra. Derfor kan man fortsat ringe til vores kundecenter, ligesom vi har it-folk på arbejde, som kan rette eventuelle fejl i systemet. Vi ved, at det bliver udfordrende for både os og landbrugskonsulenterne, som sidder og arbejder i nogle af vores tunge systemer. Vi vil holde en tæt dialog med erhvervet i de kommende to uger," siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen i en pressemeddelelse.

Lige nu er ansøgningsrunden til fem af Landbrugsstyrelsens største støtteordninger åben. I alt kan cirka 40.000 landmænd søge om seks mia. støttekroner.

Fra torsdag og foreløbigt to uger frem vil styrelsen ikke udføre fysiske kontroller på bedrifter, hvilket betyder, at sagsbehandlingen ryger ned i tempo, og nogle ordninger kan blive ramt af det.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet