Annonce
Annonce
Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020. Foto: Colourbox
Rådgiver: Vær offensiv over for dit pengeinstitut
Mange økologiske landmænd mangler fortsat deres økologitilskud for 2019. Det udfordrer kassekreditten og budgetterne.
Det går trægt med at få økologitilskuddet fra sidste år udbetalt. Nogle fik det i december, men mange sager hober sig op i Landbrugsstyrelsen og sætter økologiske landmænd under unødigt økonomisk pres.
Den manglende økologistøtte kan alt andet lige ses på kassekreditten og udfordrer mange steder likviditetsbudgettet for 2020.
I sådan en situation er det vigtigt at være aktiv og offensiv i forhold til sit pengeinstitut, lyder rådet fra Sagros økonomirådgiver Søren Elnegaard på ØkologiRådgivning Danmarks rådgiverblog.
"Vær i dialog. Meld ind til pengeinstituttet, hvordan det forholder sig, og hvad forklaringen på et forhøjet træk på kassekreditten er. Hvis ikke landmanden orienterer om det, ved pengeinstituttet som udgangspunkt ikke, hvad grunden er, men konstaterer blot overtrækket på deres alarm-lister," forklarer Søren Elnegaard.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.