Annonce
Annonce
Lige nu peger alt i retning af, at vi ikke skal basere fremtiden på soja fra Kina, så også i det perspektiv er selvforsyning en god ide," konstaterer Claus Østergaard, der er plantechef i ØkologiRådgivning Danmark. Foto: Økologisk Landsforening
Omlægning: Økologer ruster sig til selvforsyning
Pressemeddelelse
På få måneder har ØkologiRådgivning Danmark autoriseret 2.500 ha til økologisk drift. Med et øget areal kan økologer dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein
ØkologiRådgivning Danmark har fra maj til september autoriseret 2.500 hektar til økologisk drift hos eksisterende og nye kunder.
Ifølge ØkologiRådgivning Danmarks plantechef, Claus Østergaard, sker den største del af væksten hos etablerede økologer.
"Det er udtryk for, at de ønsker at være selvforsynende med foder i højere grad. Det kan godt være, det er billigt at købe økologisk korn lige nu, men økologer har generelt høje priser på proteinfoder. Med et øget areal kan de dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein. Lige nu peger alt i retning af, at vi ikke skal basere fremtiden på soja fra Kina, så også i det perspektiv er selvforsyning en god ide," konstaterer Claus Østergaard.
Hvis interessen for omlægning i andre dele af landet er den samme som hos ØkologiRådgivning Danmark, svarer det til en samlet vækst på landsbasis på de fire måneder på omkring 10.000 ha, konstaterer Claus Østergaard:
"Hvor mange flere, der kommer til frem til næste deadline i april 2021, ved vi selvfølgelig ikke, men interessen for omlægning ser ud til at være intakt og stabil, til trods for de aktuelt lave priser på økologisk korn.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.