Annonce

Annonce

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark

Lige nu peger alt i retning af, at vi ikke skal basere fremtiden på soja fra Kina, så også i det perspektiv er selvforsyning en god ide," konstaterer Claus Østergaard, der er plantechef i ØkologiRådgivning Danmark. Foto: Økologisk Landsforening

Omlægning: Økologer ruster sig til selvforsyning

Pressemeddelelse

På få måneder har ØkologiRådgivning Danmark autoriseret 2.500 ha til økologisk drift. Med et øget areal kan økologer dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein

ØkologiRådgivning Danmark har fra maj til september autoriseret 2.500 hektar til økologisk drift hos eksisterende og nye kunder.

Ifølge ØkologiRådgivning Danmarks plantechef, Claus Østergaard, sker den største del af væksten hos etablerede økologer.

"Det er udtryk for, at de ønsker at være selvforsynende med foder i højere grad. Det kan godt være, det er billigt at købe økologisk korn lige nu, men økologer har generelt høje priser på proteinfoder. Med et øget areal kan de dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein. Lige nu peger alt i retning af, at vi ikke skal basere fremtiden på soja fra Kina, så også i det perspektiv er selvforsyning en god ide," konstaterer Claus Østergaard.

Hvis interessen for omlægning i andre dele af landet er den samme som hos ØkologiRådgivning Danmark, svarer det til en samlet vækst på landsbasis på de fire måneder på omkring 10.000 ha, konstaterer Claus Østergaard:

"Hvor mange flere, der kommer til frem til næste deadline i april 2021, ved vi selvfølgelig ikke, men interessen for omlægning ser ud til at være intakt og stabil, til trods for de aktuelt lave priser på økologisk korn.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg