Annonce
Annonce
I lyset af væksten på kundesiden øger ØkologiRådgivning Danmark aktuelt medarbejderstaben med endnu en rådgiver til planteteamet. Selskabet har i 2020 allerede ansat tre yngre rådgivere. "Det lover godt for ØkologiRådgivning Danmarks fremtid," siger direktør Erik Andersen. Foto: ØRD
ØkologiRådgivning Danmark fejrer fem års fødselsdag med vækst i kundekreds og nytænkning
Pressemeddelelse
ØkologiRådgivning Danmark er på de fem år vokset betydeligt på kundesiden, men det er i lige høj så grad den kvalitative vækst, som direktør Erik Andersen er optaget af.
Tirsdag den 15. december er det fem år siden, at ØkologiRådgivning Danmark så dagens lys.
Rådgivningsselskabet er barn af Økologisk Landsforening og SAGRO, tidligere Jysk Landbrugsrådgivning, som i 2015 samlede deres økologirådgivere i et fælles, kraftfuldt selskab, der i dag tæller omkring 20 medarbejdere, som udelukkende servicerer økologiske landmænd og landmænd, der er i gang med omlægning til økologi.
ØkologiRådgivning Danmark er på de fem år vokset betydeligt på kundesiden, men det er i lige høj så grad den kvalitative vækst, direktør Erik Andersen er optaget af.
"Kunder er godt for bundlinjen, men uden høj kvalitet og udviklende rådgivning har vi ikke nogen berettigelse. Ideen med at samle 20 dedikerede økologirådgivere i samme selskab var og er stadig at have muskler til specialisering og til at samle de nyeste ideer op, udvikle dem og inspirere og hjælpe landmændene til at få succes med økologien," siger Erik Andersen.
Drivkraft bag nytænkning
Eksempler på nytænkning, som ØkologiRådgivning Danmark er drivkraften bag, er rådgivning om holistisk afgræsning, frugtbar jord og introduktion af Albrecht-analysen i Danmark, klimahandlingsplaner og multifunktionelle efterafgrøder. På kvægsiden er ikke mindst rådgivningsforløbene Elite Afgræsning og Elite Grovfoder fyrtårne, der bibringer konkret værdi til deltagerne. Nyt er også etableringen af en økologisk fjerkrærådgivning.
En af ØkologiRådgivning Danmarks faddere, mælkeproducent Mads Helms, har på ingen måde fortrudt initiativet for fem år siden.
"Det var rettidig omhu på det tidspunkt. Der skal en kritisk masse af rådgivere til for at skabe god rådgivning og udviklende forhold for medarbejderne. I stedet for at 'stjæle' de bedste medarbejdere hos konkurrenterne indgik vi et samarbejde, og det er jo meget mere givende," siger Mads Helms, tidligere bestyrelsesmedlem i ØkologiRådgivning Danmark.
Ansætter nye rådgivere
I lyset af væksten på kundesiden øger ØkologiRådgivning Danmark aktuelt medarbejderstaben med endnu en rådgiver til planteteamet. Selskabet har i 2020 allerede ansat tre yngre rådgivere, som bibringer rådgivningen nye kompetencer og muligheder for at møde kundernes behov.
"Det er glædeligt, at vi kan tiltrække dygtige unge rådgivere og på den måde stille og roligt begynde et generationsskifte i medarbejdergruppen. Det lover godt for ØkologiRådgivning Danmarks fremtid," konstaterer direktør Erik Andersen.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.