Annonce
Annonce
Økologer kan holde deres dyr på stald ved høj risiko for bluetongue
Ifølge myndighederne er det muligt for økologer at holde deres dyr på stald for at undgå smitte med bluetongue - der er dog en række krav, de skal opfylde, og det skal dokumenteres i bedriftens logbog.

Økologer kan holde deres dyr på stald, hvis risikoen for smitte med bluetongue vurderes at være for stor. Foto: Uffe Bregendahl
Er der en høj risiko for smitte med bluetongue, kan økologiske landmænd holde deres dyr på stald, selvom dyrene som udgangspunkt skal have adgang til græsmarker så meget som muligt, når forholdene tillader det. Det oplyser Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø.
Forudsætningen for at holde dem inde er, at risikoen for smitte er så stor, at forholdene ikke tillader, at dyrene er ude. Det er styrelsens vurdering, at risikoen for smitte er stor hvis:
Der er smitte i din besætning
Der er smitte på en naboejendom, der har arealer, som grænser op af din bedrift
Der er flere smittetilfælde i dit nærområde
Det er en betingelse, at det noteres og begrundes i bedriftens logbog, hvis dyrene holdes inde for at undgå smitte med bluetongue. Udmeldingen er gældende indtil 1. november, hvor græsningsperioden er slut.
Ifølge Innovationscenter for Økologisk Landbrug er myndighederne ved at undersøge, om der kan gives generel tilladelse til, at de økologiske dyr kan holdes på stald på grund af smittefaren.
Flere artikler fra samme sektion
Malkekøerne i Søren Justs produktion har aldrig fået antibiotika: Nu får han merpris for mælken
Malkekøerne i staldene hos Søren Just er en af de antibiotikafrie besætninger, der nu leverer en tredjedel af mælken til Thise Mejeri. I besætningen har man trappet ned med antibiotika siden 2010 med hjælp fra Thises Mejeris staldskoler.
Flere eksperter advarer imod USA's sundhedsministers forslag om at lade fugleinfluenzaen sprede sig
Eksperter ryster på hovedet over Robert F. Kennedy Jr.'s forslag om at lade fugleinfluenzaen, der allerede har kostet 166 mio. høns livet, sprede sig uhæmmet for at skabe naturlig immunitet. Idéen er dårlig af flere årsager, forklarer de.
Ved to graders opvarmning vakler verdens fødevaresystem – og nogle områder står til at tabe stort, viser ny forskning
Stiger den globale gennemsnitstemperatur med to grader, vil flere af verdens mest udbredte afgrøder miste dyrkningsegnede arealer, viser ny forskning. Der er en direkte sammenhæng mellem stigende temperaturer og højere fødevarepriser, siger professor, som forudser væsentlige prisstigninger inden for 10-20 år.