Annonce

Annonce

Nye økologer kan få en mentor

Pressemeddelelse

Mange landmænd har de seneste år omlagt til økologisk drift. For at hjælpe dem godt i gang med økologien og styre uden om de værste faldgruber, tilbyder Økologisk Landsforening en gratis mentorordning i 2019.

18. marts 2019
Læsetid: 2 minutter
Mentorer og ledere på plænen bag Økologiens Hus

26 økologiske landmænd var sidst i februar på skolebænken for at forberede sig på rollen som mentor. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Ligesom det er rart at blive budt velkommen af naboerne, når man flytter til en ny egn, kan det være en stor hjælp som ny økolog at have opbakning fra en garvet kollega og nogen at tale med om de mange nye krav og muligheder, der dukker op, når man omlægger til økologisk drift.

Det er baggrunden for en ny mentorordning, som Økologisk Landsforenings skyder i gang i april.

"Et mentorforløb er en genvej til viden og erfaringer, som man ellers selv skulle opbygge - ja måske endda fejle sig til. Vi har uddannet et korps på 26 mentorer, der alle er erfarne økologiske landmænd. De er klar til at hjælpe deres nye kolleger godt i gang med den økologiske produktion og tankegang," forklarer projekt- og afdelingsleder Peder Bligaard, Økologisk Landsforening.

Han har ansvaret for at matche interesserede mentees med de rette mentorer. Parterne mødes første gang i begyndelsen af maj til et fælles opstartsmøde.

Projekt- og afdelingsleder Peder Bligaard, Økologisk Landsforening. Foto: Økologisk Landsforening

"Der er ikke tale om et rådgivningsforløb men om et tillidsbaseret samarbejde, som skal give værdi for begge parter," understreger afdelingsleder Peder Bligaard, Økologisk Landsforening.

"Som mentee skal man være relativt ny inden for økologien, have lyst til at udvikle sig selv og sin virksomhed og være åben for konstruktiv kritik og nye forslag. Mentor skal på sin side turde bruge sig selv, stille de svære spørgsmål og have sociale kompetencer foruden selvfølgelig den faglige indsigt," forklarer Peder Bligaard.

Et gratis tilbud

Mentorordningen er led i projekt Grønt Generationsskifte. Takket være støtte fra Promilleafgiftsfonden for Landbrug er det gratis at deltage, men det betyder også, at der kun kan etableres et begrænset antal mentorforløb. Ønsker man at deltage, skal man derfor udfylde en elektronisk ansøgningsformular senest 8. april på okologi.dk/mentor.


For yderligere kommentarer/info:

Peder Bligaard, afdelingsleder, Økologisk Landsforening, tlf. 20 42 45 74

Projekt Grønt Generationsskifte, Mentorordning for økologiske landmænd

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning

I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.

02-04-2025 4 minutter Fugleinfluenza

Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«

Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.

31-03-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.

Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.

29-03-2025 5 minutter Grise