Annonce

Annonce

To landmænd står og studerer en majsafgrøde

Okokataloget.dk har samlet informationer om, hvad der er tilladt og ikke tilladt i den økologiske planteproduktion. Modelfoto: Colourbox

Ny hjemmeside skal give økologer overblik

Hvad er lovligt og ikke lovligt i økologisk planteproduktion? Det besvarer en ny hjemmeside.

Agros Pro, AQ10, Cedomon, brændenælde, sennepspulver, Øgro, tang og kiserit? Hvad er lovligt, og hvad er ikke i økologisk planteproduktion? 

Er man i tvivl, kan man nu konsultere hjemmesiden Økokataloget, hvor alle oplysninger er samlet, så det er nemt at finde rundt i lovgivning og midler.

Det er SEGES Økologi, GartneriRådgivningen og Økologisk Landsforening, der har samlet informationerne med støtte fra Promilleafgiftsfonden for Frugtavlen og Gartneribruget.

Særligt de mange produkter til plantebeskyttelse har det indtil nu været svært at finde rundt i, da der ikke har været en samlet oversigt.

Kataloget består af links til dokumenter og eksterne hjemmesider og samler på den måde information, der tidligere var spredt til stor ulempe for avlerne.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet