Annonce
Annonce
En ny forening arbejde vil arbejde aktivt for at øge kendskabet til holistisk planlagt afgræsnings positive indflydelse på klima og miljø. Foto: Colourbox
Ny forening skal udbrede holistisk afgræsning
Næsten 100 deltagere på Økologisk Landsforenings generalforsamling fortsatte direkte til den stiftende generalforsamling i Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning.
Der var stor interesse for at høre om holistisk planlagt afgræsning og ikke mindst for at være med til at stifte Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning (Hopla), som skal fremme denne afgræsningsform i Danmark i forbindelse med Økologisk Landsforenings generalforsamling.
Det skal ifølge den nye forenings vedtægter blandt andet skal ved at fremskaffe, udbrede og udveksle viden blandt danske landmænd om holistisk planlagt afgræsning. Samtidig vil den nye forening arbejde aktivt for at øge kendskabet til holistisk planlagt afgræsnings positive indflydelse på klima og miljø.
Kamp om pladserne
På den stiftende generalforsamling blev det vedtaget, at et medlemskab af foreningen kommer til at koste 500 kr. om året. Der blev ligeledes valgt en bestyrelse, og interessen for at sidde i bestyrelsen var så stor, at stemmetællerne kom på arbejde.
I alt skulle der vælges 7 bestyrelsesmedlemmer og én suppleant. Følgende blev valgt til bestyrelsen:
Uffe Worm, Michael Kjerkegaard, Rasmus Kjærulff Rasmussen, Marie Pedersen, Carsten Markussen, Mikkel Poulsen og Thorkild Nissen.
Leif Rørbye blev valgt til suppleant.
I begyndelsen af april mødes bestyrelsen, og på dette møde vil der blive valgt en formand, næstformand, kasserer og sekretær. Vil du inden da gerne i kontakt med Hopla kan du kontakte Carsten Marcussen, der er én af initiativtagerne bag den nye forening. Carsten Marcussen kan træffes på mail: fcm@oerd.dk og på tlf. 3062 7215.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.