Annonce

Annonce

Ny forening skal udbrede holistisk afgræsning

Næsten 100 deltagere på Økologisk Landsforenings generalforsamling fortsatte direkte til den stiftende generalforsamling i Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning.

01. april 2019
Læsetid: 2 minutter
Køer græsser

En ny forening arbejde vil arbejde aktivt for at øge kendskabet til holistisk planlagt afgræsnings positive indflydelse på klima og miljø. Foto: Colourbox

Der var stor interesse for at høre om holistisk planlagt afgræsning og ikke mindst for at være med til at stifte Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning (Hopla), som skal fremme denne afgræsningsform i Danmark i forbindelse med Økologisk Landsforenings generalforsamling.

Det skal ifølge den nye forenings vedtægter blandt andet skal ved at fremskaffe, udbrede og udveksle viden blandt danske landmænd om holistisk planlagt afgræsning. Samtidig vil den nye forening arbejde aktivt for at øge kendskabet til holistisk planlagt afgræsnings positive indflydelse på klima og miljø.

Kamp om pladserne

På den stiftende generalforsamling blev det vedtaget, at et medlemskab af foreningen kommer til at koste 500 kr. om året. Der blev ligeledes valgt en bestyrelse, og interessen for at sidde i bestyrelsen var så stor, at stemmetællerne kom på arbejde.

I alt skulle der vælges 7 bestyrelsesmedlemmer og én suppleant. Følgende blev valgt til bestyrelsen:

Uffe Worm, Michael Kjerkegaard, Rasmus Kjærulff Rasmussen, Marie Pedersen, Carsten Markussen, Mikkel Poulsen og Thorkild Nissen.

Leif Rørbye blev valgt til suppleant.

I begyndelsen af april mødes bestyrelsen, og på dette møde vil der blive valgt en formand, næstformand, kasserer og sekretær. Vil du inden da gerne i kontakt med Hopla kan du kontakte Carsten Marcussen, der er én af initiativtagerne bag den nye forening. Carsten Marcussen kan træffes på mail: fcm@oerd.dk og på tlf. 3062 7215.

Flere artikler fra samme sektion

Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”

En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.

Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise

Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.

15-04-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv,   Grise

15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone

Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.

15-04-2025 8 minutter Dyrevelfærd,   Grise