Annonce

Annonce

Et minivådområde

I år vil der være mulighed for, at man kan få 50 pct. af de tilskudsberettigede udgifter til etableringen af projekter i forskud, når man ansøger om et minivådområder. Foto: Colourbox

Nu kan du søge om tilskud til etablering af minivådområder

Ansøgningsrunden er nu åben for alle dem, der vil være med til at etablere minivådområder.

For at kompensere for den øgede gødskning som følge af landbrugspakken, skal der etableres flere kollektive virkemidler. Et af disse er vandområder, og den 1. marts blev der åbnet for, at man kan ansøge om tilskud til etableringen samt kompensation for arealudtag og vedligehold som de minimisstøtte. Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

Det er anden gang, at ordningen er åben, og i år vil der være mulighed for, at man kan få 50 pct. af de tilskudsberettigede udgifter til etableringen af projekter i forskud, når man ansøger om et minivådområder. 

Man kan også søge om tilsagn til et minivådområde med filtermatrice; dette er mere effektivt og fylder mindre end de åbne minivådområder. Her er dog afsat en mindre del af den samlede pulje, da virkemidlet stadig er nyt.

Styrelsen oplyser endvidere, at der er kommet standardomkostninger på åbne minivådområder, så man ikke længere skal indsende to tilbud for at dokumentere den rimelige pris for projektet. Ud over standardomkostningen for opstart af projektet, vil der være en størrelsesafhængig meromkostning.

Der kan ansøges frem til 30. april.

Læs mere på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet