Annonce

Annonce

En landmand sidder foran sin computer

Landbrugsstyrelsen vil give dispensation til de ansøgere, hvis tilsagnsskema ikke er åbnet senest 16. september. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen udskyder deadline efter it-bøvl

Styrelsen forventer ikke at nå i mål til tiden med alle tilsagn om økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer.

Efter længere tids it-problemer ser Landbrugsstyrelsen sig nu nødsaget til at udskyde deadline for nye tilsagn til økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer.

Derfor vil styrelsen give dispensation til ansøgere, hvis tilsagnsskema ikke er åbnet senest 16. september. Deadline var oprindeligt 30. september, men dispensationen vil gælde frem til 31. oktober, så de, der får dispensation, vil indgå i en evt. prioritering af midler på lige fod med ansøgere, der har kunnet indsendte inden den oprindelige deadline.

Den 16. september lægger styrelsen en liste ud på sin hjemmeside med de sager, hvor skemaet ikke er åbnet - alle ansøgere, der er på den liste, vil kunne søge frem til 31. oktober.

Styrelsen gør desuden ansøgere, der søger tilsagn til både økologisk arealtilskud og pleje af græs, opmærksomme på, at de kan opleve, at kun det ene af de to skemaer er åbent. Man får således kun dispensation til det skema, der ikke er åbnet for ansøgning 16. september.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet