Annonce
Annonce
Et nyt it-system i Landbrugsstyrelsen er slet ikke færdigudviklet. Foto: Colourbox
It-fejl giver problemer for økologer
Et nyt ansøgningssystem i Landbrugsstyrelsen åbnede tidligere på måneden, men det er slet ikke klar til brug.
Et nyt ansøgningssystem, som økologer gør brug af, er ramt af problemer.
Det nye system, der er for ansøgere om nye tilsagn til pleje af natur- og græsarealer og økologisk arealtilskud, åbnede den 11. juni, men en del af det er slet ikke færdigprogrammeret. Det fortæller Niels Peter Nørring, områdedirektør for bæredygtighed, miljø & EU hos Landbrug & Fødevarer (L&F), ifølge landbrugsavisen.dk.
Det betyder, at nye økologer ikke kan søge om omlægningstillæg. En stor del af ansøgerne med eksisterende tilsagn kan heller ikke søge om fornyelser eller ændringer.
L&F har derfor kontaktet Landbrugsstyrelsen og gjort den opmærksom på, at det er uacceptabelt, at systemet ikke kører fejlfrit.
"Vi har påpeget, at vores medlemmer og konsulenter står i en uholdbar situation. En situation, der kun bliver forstærket af, at en stor del af ansøgningsperioden er samtidig med den almindelige sommerferieperiode. Hverken vores medlemmer eller konsulenterne har mulighed for at planlægge deres arbejde, når alle dele af ansøgningssystemet ikke virker. Der er derfor behov for, at systemet kommer op at køre fejlfrit, og at der bliver givet klar besked om, hvornår systemet kommer til at virke stabilt," siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.