Annonce
Annonce
Hedeselskabet søger flittige landmænd til legat
Igen i efteråret belønner Edvard og Ane Agerholms Legat flittige landmænd, der gør en særlig indsats for at videreudvikle landbrugsfaget i Danmark.
Økologisk mælkeproducent Gert Glob Lassen modtog sidste år 10.000 kr. fra Edvard og Ane Agerholms Legat for sit arbejde med skovlandbrug og pløjefri dyrkning. Foto: Vibeke Højen/Hedeselskabet
Lige nu søger Hedeselskabet kandidater til Edvard og Ane Agerholms Legat. Det er flittige og dygtige landmænd, som kan komme i betragtning til legatet, der uddeles i portioner på 10.000 kr. eller mere.
”Vi holder meget på, at det skal være dygtige, flittige bønder, der forstår at arbejde sig fremad. Det er en ældgammel formulering, men i en moderne udgave er det nogen, der forstår at yde en indsats og som ønsker at arbejde for sit fag og med de udfordringer, der er,” fortæller Vibeke Højen, som er projektchef ved Hedeselskabet.
Sidste år var Gert Glob Lassen blandt dem, der modtog et legat. Han driver den økologiske mælkeproduktion Ellinglund ved Silkeborg og fik en anerkendelse på 10.000 kr. for sit arbejde med skovlandbrug.
”Skovlandbrug er jo ikke noget, der er særlig kendt herhjemme, men Gert Glob Lassen tør gå de nye veje, og det er derfor, han præmieres. Han arbejder ud fra de samme principper som Hedeselskabet, der handler om, at vi gerne vil være med til at minimere klimaaftrykket, og de udfordringer, det giver os,” siger Vibeke Højen.
Blandt de tidligere modtagere finder man også landmænd, der f.eks. arbejder for lokal fødevareproduktion eller med regenerativt landbrug.
Pengene stammer fra slagtermesterparret Edvard og Ane Agerholm, som bl.a. drev en pølsefabrik i Thisted i starten af 1900-tallet.
”De var førende slagtere med slagtehus i Thisted-området på den tid, og de unge karle fra landet kom ind med kreaturer, der skulle slagtes. Ane og Edvard havde ingen børn, så da de overvejede, hvad der skulle ske med deres formue, oprettede de legatet for at påskønne de unge mennesker, der knokler på landet. I den forbindelse bad de Hedeselskabet om stå for legatet, og det har vi gjort lige siden,” siger Vibeke Højen.
Der er ansøgningsfrist d. 15. oktober 2022, og man kan både indstille andre eller søge selv med en anbefaling.
Flere artikler fra samme sektion
Torsdag må hønsene igen komme ud i det fri
Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen 1. maj kravet om, at fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal være under tag eller lukket inde.
En æra i den danske mejerihistorie er forbi
En 137 år gammel æra sluttede tirsdag efter Them Andelsmejeris fusion med Arla. Mejeriet har i dag 13 andelshavere, hvoraf de fem er økologiske. Flere af gårdene er gået i arv gennem generationer og har været tilknyttet mejeriet siden starten i 1888.
Hvor længe holder en økologisk malkeko egentlig? Det vil forskere nu undersøge
Et nyt projekt skal udvikle en model, som kan beregne den optimale holdbarhed for økologiske malkekøer, der ikke alene baseres på den økonomiske produktivitet, men også inddrager effekten på klimaet, dyrenes sundhed og velfærd.