Annonce
Annonce
Ny tørkepakke: Minister lemper foderkrav til økologer
Fødevareministeren supplerer nu tørkeplanen med fem nye tørkeinitiativer, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har suppleret landbrugets tørkeplan med fem nye initiativer. Foto: Uffe Bregendahl
”Vi giver blandt andet økologerne en hjælpende hånd i forhold til deres andel af grovfoder til dyrene, og at der kan tages slæt på braklagte efterafgrødearealer,” siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V).
På trods af enkelte dage med regn er landbruget fortsat hårdt ramt af tørken, og derfor supplerer ministeren nu tørkeplanen med fem nye initiativer. Fortsætter tørken, kan der desuden blive behov for at lancere yderligere indsatser senere på sommeren. Efterfølgende kan der samtidig tegne sig et samlet billede af konsekvenserne for tørken for landbruget, så der med udgangspunkt i bl.a. høstresultater kan laves en vurdering af, hvad det eventuelt giver anledning til af yderligere initiativer.
”Selvom vi allerede har iværksat en række tørkeinitiativer, må vi desværre se i øjnene, at tørken ser ud til at fortsætte. Vi har undersøgt flere muligheder, og på den baggrund iværksætter vi nu yderligere initiativer som supplement til de første initiativer. Derudover følger vi fortsat udviklingen hen over sommeren, hvor yderligere initiativer også kan komme på banen, hvis der fortsat ikke er kommet regn,” siger ministeren.
FEM NYE INITIATIVER:
- Mulighed for lavere andel grovfoder for økologiske drøvtyggere
- Force majeure ved krav til afgrøderotation
- Force majeure i ordningen tilskud til privat skovrejsning
- Midlertidig tilladelse til slæt på enkelte braklagte arealer
- Udnyttelse af fleksibilitet for opfyldelse af efterafgrødekravene
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.