Annonce

Annonce

Året øko-håndværker i naturkategorien: Evald Vestergaard

VIDEO: Evald Vestergaard blev af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 kåret som 'Årets Økologiske Håndværker' i kategorien 'Naturtiltag på bedriften'. Se hvordan Evald arbejder for naturen på markerne og i landskabet omkring gården.

17. december 2018
Læsetid: 2 minutter
Evald Vestergaard - Året Økologiske Håndværker i kategorien 'Naturtiltag på bedriften' - står på en mark

Evald Vestergaard ved et af gårdens naturtiltag - et lille vådområde i hjørnet af en mark, som alligevel ikke kan betale sig at dyrke. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen.

Evald Vestergaard er økologisk mælkeproducent med eget gårdmejeri ved Kjellerup. Men ud over køerne, mælken og osten, så banker Evalds hjerte også for naturen omkring gården. Faktisk så meget, at han af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 blev kåret som ’Årets Økologiske Håndværker’ i kategorien ’Naturtiltag på bedriften’. 

Evald Vestergaards naturfokus omfatter alt fra solitære træer, stenbunker, sammenhængende vildtkorridorer til etablering af vandhuller og søer. 

"De der forbindelseslinjer i landskabet, det er helt centralt. Rådyr er jo ligeglade, de flytter sig lynhurtigt, og en hare og en ræv kan jo også sagtens, men når vi snakker om dem, der lidt mere truet, som f.eks. agerhøns, så ønsker de jo, at de kan beskytte sig", siger Evald Vestergaard. 

Se mere om, hvordan Evald i praksis arbejder for naturen på gården i videoen her:  

Filmen er produceret i projektet 'Markedsvækst kræver forbrugertillid til de økologiske landmænd og produkter.' Projektet har fået støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug. Musik: www.bensound.com. Videojournalist: Joachim Plaetner Kjeldsen. 


Flere artikler fra samme sektion

Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”

En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.

Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise

Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.

15-04-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv,   Grise

15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone

Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.

15-04-2025 8 minutter Dyrevelfærd,   Grise