Annonce

Annonce

Evald Vestergaard - Året Økologiske Håndværker i kategorien 'Naturtiltag på bedriften' - står på en mark

Evald Vestergaard ved et af gårdens naturtiltag - et lille vådområde i hjørnet af en mark, som alligevel ikke kan betale sig at dyrke. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen.

Året øko-håndværker i naturkategorien: Evald Vestergaard

VIDEO: Evald Vestergaard blev af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 kåret som 'Årets Økologiske Håndværker' i kategorien 'Naturtiltag på bedriften'. Se hvordan Evald arbejder for naturen på markerne og i landskabet omkring gården.

Evald Vestergaard er økologisk mælkeproducent med eget gårdmejeri ved Kjellerup. Men ud over køerne, mælken og osten, så banker Evalds hjerte også for naturen omkring gården. Faktisk så meget, at han af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 blev kåret som ’Årets Økologiske Håndværker’ i kategorien ’Naturtiltag på bedriften’. 

Evald Vestergaards naturfokus omfatter alt fra solitære træer, stenbunker, sammenhængende vildtkorridorer til etablering af vandhuller og søer. 

"De der forbindelseslinjer i landskabet, det er helt centralt. Rådyr er jo ligeglade, de flytter sig lynhurtigt, og en hare og en ræv kan jo også sagtens, men når vi snakker om dem, der lidt mere truet, som f.eks. agerhøns, så ønsker de jo, at de kan beskytte sig", siger Evald Vestergaard. 

Se mere om, hvordan Evald i praksis arbejder for naturen på gården i videoen her:  

Filmen er produceret i projektet 'Markedsvækst kræver forbrugertillid til de økologiske landmænd og produkter.' Projektet har fået støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug. Musik: www.bensound.com. Videojournalist: Joachim Plaetner Kjeldsen. 


Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet