Annonce
Annonce
Landbrugsstyrelsen ændrer i ansøgningsmetoden grundet digitalisering. Foto: Irene Brandt
Ændringer for dig, der producentskifter marker
Landbrugsstyrelsens digitalisering medfører ændringer for dem, der producentskifter marker med tilsagn om pleje af naturarealer og økologisk arealtilskud.
Landbrugsstyrelsen er ved at digitalisere sin sagdsbehandling, og det betyder, at man fra 1. februar i år skal bruge et nyt digital producentskifteskema, når man producentskifter marker med tilsagn om pleje af græs- og naturarealer og økologisk arealtilskud.
Alle øvrige miljø- og økologitilsagn skal man producentskifte med et papirskema.
Det er overdrager, der skal oprette og udfylde producentskifteskemaet og derefter sende det til erhverver, der godkender det, hvis det er udfyldt korrekt. Erhverver kan ikke selv rette i skemaet.
Landbrugsstyrelsen oplyser, at det først er muligt at indssende det digitale producentskifteskema, når udbetalingen for 2018 er gennemført.
Læs mere og se fristerne for indsendelsen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.