Annonce
Annonce
Salget af økologisk kød og ost falder i de danske kæder
Forbrugerne fravælger i stigende grad økologisk kød sammenlignet med for et år siden, oplyser Danmarks to største dagligvarekoncerner, Salling Group og Coop.

Både Coop og Salling Group oplever i øjeblikket at kunderne dropper de dyreste øko-varer som kød og ost til fordel for billigere alternativer i discountbutikkerne. Foto: Moment Studio
I en tid med høj inflation retter forbrugernes i voksende omfang deres indkøbsture mod discountbutikkerne. Samtidig fravælger forbrugerne i stigende grad økologisk kød sammenlignet med for et år siden, oplyser Danmarks to største dagligvarekoncerner, Salling Group og Coop til Landbrugsavisen.
Hos Coop peger CSR-chef Thomas Roland på, at nedgangen i salget især skyldes, at flere forbrugere er begyndt at handle i handle mere hos discountkæderne og generelt skærer ned for kødforbruget, og han forventer, at der kan gå et par år før salget er tilbage på det tidligere niveau.
Det er en misforståelse, at de økologiske kunder dropper økologien. I øjeblikket sker der det, at de trader ned til billigere økologiske varer, og det går ud over nogle af de dyreste varer som kød og ost.
— Thomas Roland, CSR-chef hos Coop
”Jeg vil ikke sige, vi er ude på en katastrofekurs. Faldet skyldes hovedsageligt, at forbrugerne køber mindre mængder end tidligere. Det er hverken, fordi de har opgivet økologien, eller helt har droppet kød på tallerken. Det er også derfor, vi har en forventning om at kunne løfte salget igen i løbet af de kommende år”, oplyser han i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.
Thomas Roland pointerer samtidig over for Økologisk.nu, at der ikke er tale om, at de økologiske forbrugere vender ryggen til økologien. Tværtimod viser salgstallene hos Coop, at de fleste kunder bliver ved med at købe økologiske varer.
"Det er en misforståelse, at de økologiske kunder dropper økologien. I øjeblikket sker der det, at de trader ned til billigere økologiske varer, og det går ud over nogle af de dyreste varer som kød og ost, men samlet ligger det økologiske salg på samme niveau som tidligere," siger han.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.