Annonce

Annonce

Kig ned i køledisk med økologisk kød.

Både Coop og Salling Group oplever i øjeblikket at kunderne dropper de dyreste øko-varer som kød og ost til fordel for billigere alternativer i discountbutikkerne. Foto: Moment Studio

Salget af økologisk kød og ost falder i de danske kæder

Forbrugerne fravælger i stigende grad økologisk kød sammenlignet med for et år siden, oplyser Danmarks to største dagligvarekoncerner, Salling Group og Coop.

I en tid med høj inflation retter forbrugernes i voksende omfang deres indkøbsture mod discountbutikkerne. Samtidig fravælger forbrugerne i stigende grad økologisk kød sammenlignet med for et år siden, oplyser Danmarks to største dagligvarekoncerner, Salling Group og Coop til Landbrugsavisen.

Hos Coop peger CSR-chef Thomas Roland på, at nedgangen i salget især skyldes, at flere forbrugere er begyndt at handle i handle mere hos discountkæderne og generelt skærer ned for kødforbruget, og han forventer, at der kan gå et par år før salget er tilbage på det tidligere niveau.

Det er en misforståelse, at de økologiske kunder dropper økologien. I øjeblikket sker der det, at de trader ned til billigere økologiske varer, og det går ud over nogle af de dyreste varer som kød og ost.

— Thomas Roland, CSR-chef hos Coop

”Jeg vil ikke sige, vi er ude på en katastrofekurs. Faldet skyldes hovedsageligt, at forbrugerne køber mindre mængder end tidligere. Det er hverken, fordi de har opgivet økologien, eller helt har droppet kød på tallerken. Det er også derfor, vi har en forventning om at kunne løfte salget igen i løbet af de kommende år”, oplyser han i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.

Thomas Roland pointerer samtidig over for Økologisk.nu, at der ikke er tale om, at de økologiske forbrugere vender ryggen til økologien. Tværtimod viser salgstallene hos Coop, at de fleste kunder bliver ved med at købe økologiske varer.

"Det er en misforståelse, at de økologiske kunder dropper økologien. I øjeblikket sker der det, at de trader ned til billigere økologiske varer, og det går ud over nogle af de dyreste varer som kød og ost, men samlet ligger det økologiske salg på samme niveau som tidligere," siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise

De professionelle køkkener tankede grøn inspiration på Foodexpo

Jagten på grønne proteiner var et vigtigt tema i ’Naturens Spisekammer’ på Foodexpo.

19-03-2024 7 minutter Messer,   Plantebaserede fødevarer