Økologien åbner nye døre for Jensens Foods i både ind- og udland
Struer-virksomheden forventer inden for en overskuelig fremtid at lancere de første økologiske produkter.

Hidtil har Jensens Foods A/S været mest kendt for produktionen af konventionelle færdigretter i form af de velkendte spareribs, risengrød og flere andre fødevareprodukter til både detailhandel og foodservice. Inden for en overskuelig fremtid vil disse produkter få selskab af økologiske varianter, fortæller virksomheden til Dagbladet Holstebro Struer.
Af artiklen fremgår det, at Struer-virksomheden også betragter den økologiske certificering som en mulighed for at øge salget til udenlandske kunder.
”Vi kan ikke sige så meget om, hvad vi mere præcist kommer til at producere af økologiske produkter. I første omgang var det vigtigt for os at få den rette certificering fra Fødevarestyrelsen. Vi har brugt den tid, der skulle til, for at få beskrevet alle de nødvendige arbejdsgange og de kontroller, der skal indføres for at få den økologiske produktion godkendt, forklarer den presseansvarlige hos både Jensens Foods og Jensens Bøfhus, Søren Møgelvang Nielsen til avisen.
Nye kommercielle muligheder
Jensens Foods adm. direktør, Anders Engdahl, er ikke i tvivl om, at den nye certificering bliver en stor fordel for virksomheden:
”Der er stort økologisk potentiale inden for både foodservice og detailhandel. De danske kommuner har for eksempel et stort fokus på indkøb af økologiske fødevarer, og der kan vi nu bedre byde os til. Bredden i vores certificeringer giver os en større fleksibilitet, som jeg er sikker på, kommer til at styrke vores forretning,” uddyber han i en pressemeddelelse om potentialet i at sælge økologiske varianter af selskabets eksisterende produkter.

”Vi er enormt stolte af vores økologiske certificering. Sammen med den eksportcertificering, vi opnåede sidste år, giver det os helt nye kommercielle muligheder, som gør os i stand til at løse endnu flere opgaver for vores kunder,” pointerer direktøren, som havde siddet på en del topposter i den danske fødevarebranche, da han i januar 2022 overtog direktørjobbet for Jensens Foods.
Selskabet er en del af Jensens Food Group A/S, som siden 2018 har haft hovedsæde i Odense. Jensens Foods A/S har ca. 60 ansatte på fabrikken i Struer og har kørt med underskud gennem flere år. Ifølge de seneste regnskabstal kom selskabet ud af 2023 med et minus på 7,8 mio. kr. mod et negativt resultat på 23,2 mio. kr. året før.