Annonce

Annonce

Et kig ind i ØkoSalon, hvor der er aktivitet omkring bordet

AB- og BC Catering og ØkoSalonen lokker med masser af inspiration på cateringmessen 27. februar, hvor gæsterne kan blive opdateret på, hvad der rører sig i den økologiske verden og få øko-inspiration via samtaler, debatter, smagsoplevelser og gode råd om Det Økologiske Spisemærke. Foto: Jakob Brandt

Nordjysk cateringmesse sætter spot på økologien

Økologisk Landsforening sætter sammen med AB - og BC Catering, Fødevarestyrelsen og Kost & Ernæringsforbundet ekstra fokus på økologi og 10-års jubilæum for Det Økologiske Spisemærke, når Gigantium i Aalborg åbner dørene for Cateringmesse Nord den 27. februar 2019.

Økologi fylder mere og mere i alt fra gourmet-anretninger og cafémad til måltider på hospitaler, plejehjem og i børnehaver. 

Derfor sætter Økologisk Landsforening, AB- og BC Catering, Fødevarestyrelsen og Kost- & Ernæringsforbundet spot på økologien og folder den ud for alle sanser, når Cateringmesse Nord finder sted i Aalborg den 27. februar. 

Her kan gæsterne opleve et nytænkende og inspirerende øko-univers, der peger mod fremtiden, fortæller Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

"Økologi er noget, de fleste professionelle køkkener i Danmark er nødt til at forholde sig til. Danskerne stiller i stigende grad krav til deres fødevarer og køber mere økologi end nogen andre i verden – og det vil i stigende grad også gælde, når de går ud og spiser, køber take away, sender børnene i børnehaven eller spiser frokost i kantinen på arbejdet," siger Anders Bo Andersen, salgschef hos AB Catering Aalborg.

Ifølge Økologisk Landsforening tilbyder alle landets største grossister – heriblandt AB Catering og BC Catering – efterhånden deres kunder et stort udvalg af økologiske løsninger.

"Grossisterne har for længst spottet tendenserne i markedet og er klar til at hjælpe deres foodservice-kunder med at imødekomme den voksende efterspørgsel på økologi. På messen understøtter vi den indsats ved at give gæsterne mulighed for at træde ind i et økologisk univers og blive udstyret med en masse viden og inspiration, der kan kickstarte en øko-omlægning eller skubbe dem videre på deres økologiske rejse," siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Få inspiration i Øko-salonen

Den nordjyske messe byder på et gensyn med Øko-salonen, hvor gæsterne blive opdateret om, hvad der rører sig i den økologiske verden og få øko-inspiration via samtaler, debatter, smagsoplevelser og gode råd om Det Økologiske Spisemærke.

Mange nye økologiske drikkevarer popper op på det danske marked hvert år, og mange af dem findere vej til de professionelle køkkener i foodservicebranchen.. Foto: Jakob Brandt

Salonen som bliver drevet af Økologisk Landsforening, fik stor succes, da den i slutningen af januar deltog på en tilsvarende messe. Her tiltrak de mange arrangementer masser af gæster, og Torben Blok håber at det samme bliver tilfældet i Aalborg.

Blandt oplevelserne i Øko-salonen er et oplæg fra Aalbæk Specialiteter, som dykker ned i historien om at skabe økologisk charcuteri af høj kvalitet. Gæsterne får under samme oplæg også tips til, hvordan de kan bruge mindre kød, men af høj kvalitet, og skrue op for mængden af grønt i menuerne.

Simon Kvist Bjerre er hovedperson i et af dagens andre arrangementer: ’Gør dine økologiske drikkevarer populære’. Her øser den nordjyske restauratør og sommerlier fra Aalborg-restauranten Alimentum af sine erfaringer med at sammensætte nytænkende drikkeoplevelser. Få for eksempel hans inspiration til at sammensætte en saftmenu på øko-brændstof eller kunsten at mikse lækre, økologiske cocktails.

Det kan du også opleve i Øko-salonen

Flere vitaminer til hjernen: Øko-salonen rummer bl.a. Chefs Table. Ud over de to nævnte arrangementer er der yderligere to. Det ene om mødeservering. Under det andet kan man møde AB Caterings landmand og konsulent Johan Lund samt økologen Bjarne Hansen fra Skovgaards Gods.

Godt til ganen: I Chefs Table er der plads til 16-20 deltagere ad gangen, som vil blive beværtet med økologiske smagsoplevelser fra en økologisk topkok.

Nyheder: I Øko-salonens Trendzone kan man opleve økologiske produktnyheder til forskellige målgrupper og få inspiration til nye gastronomiske sammensætninger af økologiske menuforslag.

I Øko-salonens samtalebar om Det Økologiske Spisemærke, der arrangeres i samarbejde med Fødevarestyrelsen, fejres spisemærkets 10-års jubilæum. Her vil de professionelle køkkener, der i dag har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, blive hyldet med fest, farver og gaver. Kom og hør, hvordan man opnår spisemærket eller kommer videre på den økologiske rejse.

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk sommerland vil have øko-fritter i gryden, men det har været svært at finde nok

Fårup Sommerlands seks sæsonåbne spisesteder har nu Det Økologiske Spisemærke, men det har været en udfordring at få nok økologiske pommes frites. I 2025-sæsonen tager parken næste skridt og udfordrer markedet for is.

28-12-2024 10 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Kartofler

Kokke i offensiv for økologiske bælgfrugter

For tredje år i træk har en gruppe kokke bidraget til den grønne omlægning ved at udvikle nye retter med klimavenlige bælgfrugter som en vigtig ingrediens.

19-12-2024 6 minutter Bælgfrugter,   Foodservice

Rapport: Stor risiko for, at der følger pesticidrester med i julemenuen

Næsten alle konventionelle klementiner samt halvdelen af appelsiner og rødvin indeholdt pesticidrester, da DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen tog prøver til den nyeste pesticidrapport. Økologien viser sig igen som det sikreste valg, hvis man vil undgå pesticidrester.

17-12-2024 4 minutter Pesticider