Madens Folkemøde tredoblede sit besøgstal

Det netop afholdte Madens Folkemøde har tidligere været afholdt på et lokalt gods, men flyttede i år for at kunne få flere besøgende. Det førte til langt flere gæster end de tidligere år.

19. maj 2025
Læsetid: 3 minutter
En kvinde smager på en drik ved en stand på Madens Folkemøde
Madens Folkemøde blev afholdt fra d. 15.-17. maj og tiltrak ca. 35.000 gæster. Foto: Sophie Due

André Andersen har været direktør i Cityforeningen 'Vores Nykøbing' i ni år. Her tæller man det antal mennesker, der besøger bymidten og pladserne i Nykøbing F, hvor Madens Folkemøde blev afholdt, og der skulle tælles til langt mere, end man hidtil har været vant til:

”Jeg har aldrig oplevet noget lignende. I en normal weekend har vi omkring 35.000 besøgende, og vi har talt tæt på 70.000 gæster i Nykøbing i de tre dage Madens Folkemøde blev afholdt. Det er den største begivenhed her i mange år, og Madens Folkemøde har trukket mindst 35.000 mennesker til Nykøbing,” fortæller han om den nu 6. afholdelse af folkemødet.

På baggrund af det konkluderer han, at folkemødet i sig selv har trukket ca. 35.000 ekstra besøgende til byen, hvilket betyder mere end en tredobling sammenlignet med de forgangne år, hvor arrangementet tiltrak knap 10.000 gæster.

Stigningen i antallet skal ses, i lyset af at bestyrelsen ønskede at nå ud til flere og derfor valgte at flytte lokation i år fra Engestofte Gods på Lolland til Nykøbing Falster.

”I de sidste dage har jeg mødt mange mennesker, som aldrig fandt vej til Madens Folkemøde før. Der kommer flere danskere, som ikke i forvejen er meget madinteresserede. Vi skal skabe engagement i vores madkultur i mange flere. Det er klart, at vi har satset på, at nye rammer kunne løfte Folkemødet. Gevinsten er meget tydelig for alle at se,” siger formanden for Madens Folkemøde, Kasper Fogh Hansen.

Bocuse D’Or, jagtpremiere og folkemødemiddag

Årets folkemøde var det første med fri entré til størstedelen af oplevelserne, blandt andet kokkekonkurrencen Bocuse D’Or, der skulle finde den danske finalist til den internationale konkurrence i Lyon i 2027:

”Det var et scoop at kunne invitere alle festivalgæsterne til opleve Danmarks største kokketalenter live i aktion. Samtidig har det været vigtigt for os at vise bredden i den danske madkultur, så gæsterne har både kunne opleve topgastronomi, været i smørrebrødsskole og fejret starten af jagtsæsonen. Vi har diskuteret de nyeste trends, som f.eks. 'Mindfuld Drinking', og selvfølgelig har vi et stort fokus på en mere bæredygtig måde at spise og producere fødevarer på," siger Stine Lolk, direktør for Madens Folkemøde.

Madens Folkemøde blev afholdt fra d. 15.-17. maj og var bl.a. støttet af Guldborgsund Kommune, Region Sjælland, Sparekassen Sjælland-Fyn, DI Fødevarer, Lidl Danmark, Landbrug og Fødevarer og Fødevarealliancen.