Annonce

Annonce

Ekspedient rydder op i grøntafdelingen

De kommende lørdage bliver der formentlig ekstra travlhed i grøntafdelingen hos Lidl, når kæden sænker priserne på økologisk frugt og grønt for at skærpe opmærksomheden på de økologiske varer. PR-foto: Lidl

Rabat skal øge salget af økologiske varer i Lidl

I januar giver Lidl-kæden 25 pct. rabat på økologisk frugt og grønt til kunder, der bruger Lidl Plus-appen.

For at sætte ekstra skub i salget af økologiske fødevarer tilbyder Lidl-kæden i januar måned rabat på økologisk frugt og grønt alle lørdage. Tilbuddet om rabat på økologi inkluderer i alt 44 forskellige økologiske produkter. Kampagnen skal inspirere flere kunder til at stoppe økologiske varer i indkøbskurven, men rabatten gælder kun kunder, som handler via Lidl Plus-appen.

Salget af økologiske produkter i detailhandlen gik lidt trægt i starten af 2023 på grund af blandt andet højere fødevarepriser. Alligevel har Lidl gennem det seneste år valgt at udvide udvalget af økologiske produkter i sine 144 danske butikker, og for at sætte lidt ekstra fokus på de økologiske varer og øger synligheden tilbyder kæden i januar en særlig lørdagsrabat på 25 pct. på alt økologisk frugt og grønt. Tilbuddet omfatter i alt 44 forskellige økologiske produkter, men gælder kun, hvis man handler med Lidl Plus-appen.

”Vi håber, at kampagnen vil indbyde vores kunder til at købe mere økologisk, fordi gode måltider starter med gode råvarer. Det seneste år har vi set, at økologi har været udfordret af en større prisbevidsthed. Selvom priserne på adskillige fødevarer, herunder økologiske produkter, er faldet, er det i høj grad også et spørgsmål om indkøbsvaner. Derfor ønsker vi nu at styrke fokus på økologi og gøre det mere synligt,” siger Maria Lovecchio, indkøbsdirektør i Lidl Danmark.

Forventer økologisk vækst i 2024

Ifølge tal fra Kauzas husstands-panel stod discountbutikkerne i første kvartal af 2023 for mere end 50 pct. af den økologiske omsætning, og efter et par år, hvor forbrugeradfærden har været præget af et stærkt fokus på pris, forventer man hos Økologisk Landsforening, at økologi er på vej tilbage på sporet:

”Der er små tegn på, at økologien kommer tilbage på vækstsporet i løbet af 2024. Men vi skal fortsat udvikle økologien og fortælle om økologiens styrker, herunder en øget biodiversitet i og omkring de økologiske marker. Dermed kan vi forsvare og udvikle Danmarks position som det land i verden, der forbruger mest økologi. Derfor glæder det os, at flere discountkæder, herunder Lidl, øger sit fokus på økologien,” siger markedschef for detail Birgitte Jørgensen fra Økologisk Landsforening.

Hun håber at flere andre dagligvarekæder griber bolden og er klar til at søsætte kampagner for økologien i det nye år, og hun minder i den forbindelse om, at selv om prisen er på plads, er det vigtigt hele tiden at arbejde med at udvikle sortimentet og fortælle kunderne, hvor økologien gør en forskel.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel