Annonce
Annonce
Global supermarkedskæde satser massivt på økologi
Den franske kæde Carrefour vil næsten fordoble økologiudvalget i sine brasilianske butikker.

Carrefour har igangsat en satsning, der skal øge det økologiske udbud og forbrug i Brasilien. Foto: Petit_Louis/flickr/CC2.0
Efterspørgslen på økologiske varer er så stor, at den franske supermarkedskæde Carrefour vil øge sit udvalg af økologi med 85 pct. i de brasilianske butikker i indeværende år.
Det skriver internationalsupermarketnews.com på baggrund af en artikel i det franske medie lefigaro.fr.
Carrefour Brazils leder for bæredygtig udvikling, Lucio Vicente Silva, oplyser, at kæden forventer, at den økologiske omsætning i 2022 runder 500 mio. real, svarende til ca. 884 mio. kr.
"Vores mål er at skubbe på fødevareomstillingen ved at sikre, at forbrugerne kan spise bedre til en fair pris," sagde Stéphane Engelhard, vicepræsident for Carrefour Brazil, ved en nylig event i Sao Paulo.
Carrefour Brazil vil både introducere sit eget økologiske brand og styrke sit partnerskab med lokale producenter.
Sidste år annoncerede kædens præsident, Noël Prioux, at man vil fordoble salget af økologi i Brasilien i 2020. En del af strategien går ud på at sænke prisforskellen på konventionelle og økologiske varer fra 25 pct. til ca. 15 pct.
Økologiandelen af det totale fødevaresalg i Brasilien lå ifølge tal fra sidste år på ca. 0,6 pct.
Carrefour er en verdensomspændende kæde, der har ca. 12.300 butikker. Brasilien er kædens største marked uden for Frankrig.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.