Annonce

Annonce

Produkter fra serien Irmas Hverdag

I en tid med stigende fødevarepriser viser erfaringerne fra Irma, at kunderne søger mod billigere produkter, men de holder fast i økologien. PR-foto: Irma

Forsyningskrisen har på kort tid givet kunderne i Irma nye vaner

Kunderne holder fast i økologien, men de kigger mere på prisen end tidligere, viser erfaringerne fra Coop-kæden.

Voksende priser og frygten for en egentlig fødevarekrise er formentlig nogle af de væsentligste ingredienser i en "krisecocktail", som kan få forbrugerne til at ændre adfærd, når de køber fødevarer, men erfaringerne fra Irma viser, at kunderne holder fast i økologien.

Uden ekstra markedsføring er salget af Irmas egen serie af billigere varer, Irmas Hverdag, steget med 19 pct. i april i år i forhold til samme måned sidste år, oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Irmas Hverdag består i øjeblikket af cirka 270 forskellige basisvarer fra dybfrost til personlig pleje-produkter. Heraf er 85 procent økologiske, og salgsfremgangen får nu Irma til at udvide serien og give den mere plads i butikkerne.

”Vi kan mærke, at kunderne ændrer adfærd. De store prisstigninger i dagligvarehandelen generelt påvirker også vores kunder. De stiller stadig krav til kvalitet, men de kigger mere på prisen, end de gjorde for bare et par måneder siden,” siger kædedirektør Jan Larsen, Irma.

”For vores kunder er det vigtigt, at varerne er økologiske og i en fortsat lødig kvalitet. Det er Irmas Hverdag, men billigere end de tilsvarende mærkevarer, så det giver god mening, at mange skifter til dem lige nu,” siger Jan Larsen.

Irma oplyser, at kæden løbende udvider løbende sortimentet, og direktøren forventer, at salget af Irmas Hverdag i år bliver ca. 25 pct. større end i 2021.

Flere artikler fra samme sektion

Danske mikroproducenter bruger landets festivaler som et effektivt udstillingsvindue

Local Spirits gør det nemt for restauranter, hoteller og arrangører af større events at få et overblik over de danske mikroproducenter af økologisk spiritus.

09-06-2023 6 minutter

Pesticidforbruget i kaffeproduktionen er stukket af, og det gør flere og flere mennesker syge

Alene i Brasilien bruger man næsten 40 mio. kg pesticider om året i kaffeproduktionen, og en stor del af pesticiderne er ulovlige at bruge i EU pga. deres giftighed.

08-06-2023 5 minutter Udland,   Pesticider,   Miljø

Unik økologisk drik snupper Gourmetprisen

Naturmælks nye drik Ferm, som består af 70 pct. æblemost og 30 pct. upcyclet ostevalle kom helt til tops, da Gourmetprisen 2023 blev uddelt i dag.

07-06-2023 5 minutter Mejeri