Annonce
Annonce

Jim Jensen, næstformand i NNF, opfordrer fødevarearbejdere til at passe godt på hinanden og huske den gode hygiejne i denne tid. Foto: Rune Evensen
Forbund i appel til fødevarearbejdere: Pas på - vi har brug for jer
Fødevareforbundet NNF opfordrer folk i fødevareindustrien til at være varsomme i denne tid, da de er vigtige for fødevareforsyningen.
Lukningen af mange arbejdspladser betyder ikke, at alle danskere arbejder hjemme. En gruppe af dem, der er nødt til at møde ind på arbejde uden for hjemmet, er ansatte i fødevarebranchen.
Derfor lyder der både en tak og opfordring fra Fødevareforbundet NNF til de mange tusinde ansatte.
"For tænk, hvad der ville ske med de køer, der ikke ville blive malket? Eller med grisenes dyrevelfærd, hvis de bare voksede sig større og større, indtil der ikke længere var plads til dem i staldene? Tænk på alle de fødevarer, vi skulle klare os uden: mælk, brød og kød! Ja, hvis fødevarearbejderne ikke gik på arbejde, så ville der måske ligefrem opstå reel grund til hamstring? Vi har hårdt brug for deres indsats," skriver næstformand Jim Jensen i et åbent brev på forbundets hjemmeside.
Det er et fælles ansvar, at vi passer på os selv og hinanden.
— Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF
Han erkender, at det kan være svært altid at holde afstand og grupperne små på industriarbejdspladser og minder derfor medarbejderne om at vaske hænder og bruge håndsprit.
"Det er gode vaner, som heldigvis ikke er uvante eller nye i fødevarebranchen. Det nye er nok snarere, at I ikke blot skal holde en god håndhygiejne på arbejdspladsen, men i den grad også, når I vender hjem til jeres familie. I skal gøre alt for at undgå at blive smittet - og I skal passe på ikke at bringe eventuel smitte med hjem eller videre til andre."
Jim Jensen minder også de øvrige danskere om, at de kan være med til at forkorte krisen og mindske risikoen for, at fødevarearbejderne og andre i samfundet bliver ramt af coronavirus.
"Hvis alle, der er hjemme i disse dage, sørger for at holde en god håndhygiejne, når de er ude blandt andre, så mindsker vi risikoen for, at smitten spreder sig - og dermed mindsker vi også risikoen for, at den rammer fødevarearbejderne," skriver han og slutter:
"Det er et fælles ansvar, at vi passer på os selv og hinanden."
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.