Annonce

Annonce

Et skilt foran en gårdbutik

Workshoppen på Birkemosegaard er én i en række af uddannelses- og netværksdage for økologiske landmænd og mikroproducenter i de kommende måneder, hvor der sættes fokus på at styrke det direkte salg af lokale, økologiske fødevarer. Foto: Økologisk Landsforening

Bliv klædt på til at udvikle din gårdbutik

Få viden og redskaber til at udvikle din gårdbutik de kommende år ved en inspirerende workshop på Sjælland onsdag den 10. oktober. Økologisk Landsforening afholder i de kommende måneder en række uddannelses- og netværksdage forskellige steder i landet, som ruster dig til at styrke dit direkte salg.

Onsdag den 10. oktober kan du blive klogere på gårdbutikkernes rolle i fremtiden. Her afholder Økologisk Landsforening en workshop på Birkemosegaard ved Sjællands Odde, hvor Flemming Birch, som er ekspert i forbrugertendenser, fødevarer og detailhandel, kommer og klæder deltagerne på med viden og redskaber til at udvikle gårdbutikken de kommende år. Der er stadig åbent for tilmelding.

Under workshoppen besvares spørgsmål som: hvad tiltrækker kunder til gårdbutikken? Hvordan finder kunderne butikken? Hvordan får vi kunder til at komme tilbage - igen og igen? Hvad skal gårdbutikken tilbyde - og hvorfor? Og endeligt: Hvem er dine overraskende konkurrenter?

Derudover får du inspiration til gårdbutikken med eksempler fra hele verden, og du får mulighed for at udveksle erfaringer og ideer sammen med andre gårdbutikker. I løbet af dagen udvikler du en plan for din gårdbutik i 2020.

- Gårdbutikkernes roller er ændret meget i løbet af de seneste 4-5 år på grund af, at supermarkederne får er bredere og bredere økologisk sortiment – og denne udvikling fortsætter. Gårdbutikkerne har stadig en fremtid, men det er vigtigt at være bevidst om hvilken rolle, de har, hvordan potentialet udnyttes og hvad kunderne forventer. Det er netop det, vi tager fat på i denne workshop sammen med Flemming Birch, som er en af Danmarks førende eksperter på området.

Workshops sætter fokus på direkte salg

Workshoppen på Birkemosegaard er én i en række af uddannelses- og netværksdage for økologiske landmænd og mikroproducenter i de kommende måneder, hvor der sættes fokus på at styrke det direkte salg af lokale, økologiske fødevarer.

Lokale fødevarer er stadig en aktuel trend hos forbrugerne, men det kan være svært at komme i gang og fastholde det direkte salg. Under uddannelsesdagene sætter Økologisk Landsforening derfor fokus på den nyeste og opdaterede viden, om hvordan man udvikler sit direkte salg. Alle dagene vil byde på en kombination af foredrag, workshops og erfarings- og vidensdeling.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion