Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Marked & mad Mennesker & meninger Om Økologisk Nu Abonnement og nyhedsbreve Annoncer Cookies Debatindlæg Kontakt Alle nyheder
Om Økologisk Nu
Abonnement og nyhedsbreve
Annoncer
Cookies
Kontakt
Økologisk Nu

Udgives af:

Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Mad & marked Mennesker & meninger Alle nyheder

13. februar 2023
Læsetid: 0 minutter
Del via e-mail Del på Facebook Del på Bluesky Del på LinkedIn Print

Flere artikler fra samme sektion

Vindmøller på en rapsmark

Partier kritiserer borgmester for at nedprioritere økologien - det får hende til at grave tal frem

De seneste fire år har den økologiske udvikling i Lejre Kommune været sat på pause, mener fire partier, som nu er gået sammen om en fælles vision for kommunen som grøn foregangskommune. Borgmester afviser kritikken og henviser til, at kommunens økologiindkøb er steget.

17-11-2025 4 minutter Politik
Undervisere får smagsprøver i undervisningskøkken på Hansenberg

Økologien fylder alt for lidt på landets fagskoler

En ny analyse fra Rübner Analyse viser, at der er et stort behov for at styrke økologiundervisningen på landets fagskoler. Analysen peger på flere barrierer, som skal forceres, før økologien bliver bredt forankret i kokkeuddannelsen.

17-11-2025 7 minutter Uddannelse

Mikroplast kan accelerere kvælstoftab i jorden og øge klimabelastningen, viser ny forskning

Forskere har undersøgt jord med forskellige typer af mikroplast i sig: Jo flere forskellige plasttyper, der var, desto højere var forekomsten af bakterier, som gør kvælstof mindre tilgængelig og øger jordens udledning af lattergas.

14-11-2025 2 minutter Mikroplast , Forskning
Køer på græsmark

Afgræsningssæsonen er overstået: Mælkepriserne har vendt op og ned på alt

Årets afgræsningssæson er slut, og vanen tro samler ØkologiRådgivning Danmark op på resultaterne fra deres Eliteafgræsning-program. Det har været en sæson præget af de rekordhøje mælkepriser.

14-11-2025 6 minutter Mejeri , ØkologiRådgivning Danmark , Økonomi , Kvæg
Det Økologisk spisemærke i guld, sølv om bronze

Et forsvar for økologien

DEBAT: Efter 15 års arbejde med økologiske og lokale råvarer i sæson har vi nu valgt i Rødder at investere i at dokumentere vores køkkenansvarlighed med Det Økologiske Spisemærke i guld. Og hvorfor nu det?

14-11-2025 3 minutter Debat , Det Økologiske Spisemærke , Kost & ernæring

Seneste artikler

×

Adresse

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 26
8200 Aarhus N

Om Økologisk Nu

Abonnement og nyhedsbreve

Annoncer

Cookies

Kontakt

Ansvarshavende redaktør

Henrik Hindby Koszyczarek

Journalist

Jakob Brandt

Journalist

Uffe Bregendahl

Journalistpraktikant

Maria Strøm Risbjerg

Udgiver

Økologisk Landsforening

En del af Økologisk Landsforening

Økologisk Nu er den digitale nyhedsformidling af Økologisk Landsforenings selvstændige journalistiske redaktion, der også står for udgivelsen af den trykte avis Økologisk Landbrug.

Redaktionen arbejder ud fra de journalistiske principper og kriterier, og artiklerne skal derfor ikke nødvendigvis ses som et udtryk for Økologisk Landsforenings officielle holdninger.

Medierne beskæftiger sig med økologisk landbrug, forarbejdning og salg af økologiske produkter, økologi i professionelle køkkener, en bæredygtig omstilling af fødevaresystemet og dets udfordringer samt økologipolitik både i ind- og udland. Avisen udkommer til medlemmer af Økologisk Landsforening samt abonnenter.

Bliv medlem eller tegn abonnement her

Følg Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening

© 2018-2025. Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her .