Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Marked & mad Mennesker & meninger Om Økologisk Nu Abonnement og nyhedsbreve Annoncer Cookies Debatindlæg Kontakt Alle nyheder
Om Økologisk Nu
Abonnement og nyhedsbreve
Annoncer
Cookies
Kontakt
Økologisk Nu

Udgives af:

Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Mad & marked Mennesker & meninger Alle nyheder

13. februar 2023
Læsetid: 0 minutter
Del via e-mail Del på Facebook Del på Bluesky Del på LinkedIn Print

Flere artikler fra samme sektion

Et vuggestuebarn river et stykke af et kålblad af ved spisebordet

Vi spiser det samme i rotation: Vaner, ikke modvilje, står i vejen for en grønnere og sundere madkultur

Selvom de fleste børnefamilier gerne vil spise grønnere, ender ni ud af ti stadig med kød på tallerkenen til aftensmad, fordi vanen har så stor magt over os. Planterig kantinekost er blandt de tiltag, der skal skubbe til forældres vaner i det nationale projekt ’Smag dig frem – gør Danmark grønnere’.

07-11-2025 8 minutter Kost & ernæring
Portrætfoto af Michael Kjerkegaard

Det gode måltid er vores springbræt til en grønnere og rigere fremtid

FORPERSONENS ORD: Hvordan skal vi kunne eksportere en grøn madkultur til verden, hvis vi ikke selv har normaliseret den hjemme i vores egen hverdag? Store arbejdspladser og offentlige køkkener spiller en vigtig rolle her.

07-11-2025 5 minutter Leder , Kost & ernæring
Grise står klemt sammen i en lille indendørs fold

Antibiotikaforbruget i intensiv husdyrproduktion får nu Det Etiske Råd til at råbe op: Gør som økologerne

Det er uetisk at holde dyr så intensivt, at det øger behovet for antibiotika, mener Det Etiske Råd, som advarer mod stigende antibiotikaresistens. Et enstemmigt råd anbefaler, at husdyrproduktionen bliver mere som den økologiske, der har et langt lavere antibiotikaforbrug. Landbrug & Fødevarer kritiserer rådets anbefaling.

07-11-2025 7 minutter Dyrevelfærd , Antibiotika
Grise ombord på en dyretransport

Regeringen vil skrue op for straffen i sager om dyremishandling

Et nyt lovforslag indeholder en klippekortsordning, der kan koste retten til at holde dyr efter tre grove overtrædelser.

06-11-2025 2 minutter Politik , Dyrevelfærd
Mor og søn er på indkøb i grøntafdeling

Coop investerer millioner i medlemsbonus på frisk frugt og grønt

Coop forventer, at en ny bonusordning vil fungere som en tiltrængt håndsrækning til de hjemlige producenter af frugt og grønt.

06-11-2025 4 minutter Frugt, bær, grønt , Dagligvarehandel

Seneste artikler

×

Adresse

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 26
8200 Aarhus N

Om Økologisk Nu

Abonnement og nyhedsbreve

Annoncer

Cookies

Kontakt

Ansvarshavende redaktør

Henrik Hindby Koszyczarek

Journalist

Jakob Brandt

Journalist

Uffe Bregendahl

Journalistpraktikant

Maria Strøm Risbjerg

Udgiver

Økologisk Landsforening

En del af Økologisk Landsforening

Økologisk Nu er den digitale nyhedsformidling af Økologisk Landsforenings selvstændige journalistiske redaktion, der også står for udgivelsen af den trykte avis Økologisk Landbrug.

Redaktionen arbejder ud fra de journalistiske principper og kriterier, og artiklerne skal derfor ikke nødvendigvis ses som et udtryk for Økologisk Landsforenings officielle holdninger.

Medierne beskæftiger sig med økologisk landbrug, forarbejdning og salg af økologiske produkter, økologi i professionelle køkkener, en bæredygtig omstilling af fødevaresystemet og dets udfordringer samt økologipolitik både i ind- og udland. Avisen udkommer til medlemmer af Økologisk Landsforening samt abonnenter.

Bliv medlem eller tegn abonnement her

Følg Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening

© 2018-2025. Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her .