Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Marked & mad Mennesker & meninger Om Økologisk Nu Abonnement og nyhedsbreve Annoncer Cookies Debatindlæg Kontakt Alle nyheder
Om Økologisk Nu
Abonnement og nyhedsbreve
Annoncer
Cookies
Kontakt
Økologisk Nu

Udgives af:

Økologisk Landsforening
Forside Politik & udvikling Mark & stald Mad & marked Mennesker & meninger Alle nyheder

13. februar 2023
Læsetid: 0 minutter
Del via e-mail Del på Facebook Del på Bluesky Del på LinkedIn Print

Flere artikler fra samme sektion

Friske radisser

Forskere dokumenterer for første gang, at mikroskopisk plastik trænger igennem grønsags beskyttende hinde

Et nyt studie viser for første gang, hvordan en grønsag optager bittesmå plastpartikler via sine rødder, hvorefter plasten bryder igennem en beskyttende hinde og spreder sig til plantens spiselige dele.

24-11-2025 4 minutter Mikroplast , Miljø , Forskning
grise i marken.

Grise på friland giver højere biodiversitet end grise på stald

Biodiversiteten er højere i skovlandbrugssystemer med frilands- og økologiske grise sammenlignet med grise på stald. Grise i skovlandbrug tilbyder nemlig flere fødekilder og levesteder for insekter og fugle.

24-11-2025 4 minutter Nyt fra Icoel , Grise , Biodiversitet , Skovlandbrug
Et par går med et I Love Øko-net på vej ud af et supermarked

Sænk momsen på økologi - så kan vi redde danske økologiske grøntsagsproducenter

DEBAT: Som det er i dag, betaler økologiske forbrugere mere i moms, end hvis de købte de samme varer konventionelt. Ved at sænke momsen på økologi kan vi tilskynde danskerne til at vælge mere dansk økologisk frugt og grønt.

24-11-2025 3 minutter Debat , Politik , Forbrug
Frederik Pépin sidder ved et bord hvor børnene spiser og kigger på det ene barn

Vores madkultur er helt skæv, mener vuggestue-kok, som nu må lære børn, hvorfor der er jord på grøntsager

Det er et kæmpe problem i den vestlige verden, at vi ikke længere er fælles om maden eller bruger tid på at lave mad fra bunden. Det mener Frederik Pépin, der er kok i en københavnsk vuggestue. Han indkøber økologiske råvarer og vil lære børnene at forstå, hvor maden kommer fra, og hvorfor der faktisk er jord på friske grøntsager.

24-11-2025 10 minutter Kost & ernæring , Professionelle køkkener
Simon Boas Hoffmeyer ses fra siden med lukket mund

Carlsberg kritiserede ploven, men ikke pesticiderne. Så påpegede øko-konsulent: »Jeres primærprodukt er rent vand«

"Hvorfor vil I ikke beskytte den ressource, der fylder allermest i jeres produkt?" spurgte en økologikonsulent, da Carlsbergs bæredygtighedschef talte om bryggeriets ønske om mere regenerativt landbrug - med pesticider - frem for mere økologi.

21-11-2025 7 minutter Regenerativt landbrug , Pesticider , Økologikongres 2025

Seneste artikler

×

Adresse

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 26
8200 Aarhus N

Om Økologisk Nu

Abonnement og nyhedsbreve

Annoncer

Cookies

Kontakt

Ansvarshavende redaktør

Henrik Hindby Koszyczarek

Journalist

Jakob Brandt

Journalist

Uffe Bregendahl

Journalistpraktikant

Maria Strøm Risbjerg

Udgiver

Økologisk Landsforening

En del af Økologisk Landsforening

Økologisk Nu er den digitale nyhedsformidling af Økologisk Landsforenings selvstændige journalistiske redaktion, der også står for udgivelsen af den trykte avis Økologisk Landbrug.

Redaktionen arbejder ud fra de journalistiske principper og kriterier, og artiklerne skal derfor ikke nødvendigvis ses som et udtryk for Økologisk Landsforenings officielle holdninger.

Medierne beskæftiger sig med økologisk landbrug, forarbejdning og salg af økologiske produkter, økologi i professionelle køkkener, en bæredygtig omstilling af fødevaresystemet og dets udfordringer samt økologipolitik både i ind- og udland. Avisen udkommer til medlemmer af Økologisk Landsforening samt abonnenter.

Bliv medlem eller tegn abonnement her

Følg Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening

© 2018-2025. Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her .